Vučić: Odnose Srbije i Rusije niko ne može da uništi
Foto: Tanjug

Vučić: Odnose Srbije i Rusije niko ne može da uništi

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da odnose Srbije i Rusije niko ne može da uništi i da je ponosan što ”u teškim vremenima nikad nismo zabili nož u leđa Rusiji”.

On je tokom susreta sa članovima ansambla Ruske armije ”Aleksandrov“ rekao da je ponosan što se Srbija ponaša ”kao nezavisna zemlja koja poštuje ruski narod i državu”.

Vučić je izrazio očekivanje da će predsjednik Rusije Vladimir Putin posetiti Srbiju prije kraja godine povodom obilježavanja 100. godišnjice pobjede u Prvom svjetskom ratu.

On je rekao da dok durugi slave primirja, Srbi i Rusi slave pobjedu jer su bili na pravoj strani i u Prvom i u Drugom svjetskom ratu.

“Nećemo dozvoliti prekrajanje istorije u kojoj će biti svejedno ko je bio na kojoj strani, nećemo dozvoliti da nam predavanja o slobodi drže oni koji su u Prvom svjetskom ratu bili na strani osvajača, a u Drugom na strani fašista”, rekao je Vučić. 

Predsjednik je na ruskom zahvalio članovima ansambla ”Aleksandrov” što poštuju Srbiju i što je ne zaboravljaju i izrazio očekivanje da će ogroman broj građana pratiti koncert ispred hrama Svetog Save.

Članovi ansambla zahvalili su predsjedniku Srbije na gostoprimstvu uz pjesmu ”Kalinka”. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.