Dodik:U RS stiglo 40 britanskih specijalaca, cilj im je rušenje vlasti
Milorad Dodik

Sprema se haos

Dodik:U RS stiglo 40 britanskih specijalaca, cilj im je rušenje vlasti

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas novinarima u Banjaluci da je u Republiku Srpsku (RS) stiglo 40 britanskih specijalaca, čiji je cilj destabilizacija Republike Srpske i stvaranje opšteg haosa u ovom entitetu.

Dodik je kazao da su oni stigli u BiH kao pripadnici EUFOR-a, ali da se radi o britanskim specijalcima, koji djeluju na društvenim mrežama, prisluškuju zvaničnike RS i pokušavaju da stvore opšti haos kako bi došlo do smjene aktuelne vlasti u RS ili, u najmanju ruku, do njenog slabljenja.

"Britanska vlada je izdvojila devet miliona funti za sprječavanje ruskog uticaja na ovim prostorima. Cilj je destabilizacija RS i Srbije, te unitarizacija BiH, a ne sprovodjenje Dejtonskog mirovnog sporazzuma", rekao je on na konferenciji za novinare.

Dodik je naveo da je jedan od ranijih visokih predstavnika u BiH, Britanc Pedi Ešdaun, "kriminalac, koji je uradio ogromno zlo RS".

"Dva njihova čovjeka (britanska) prisutni su na svakom okupljanju u RS na kojem se nadje više od pet ljudi. Cilj im je da, ako ne mogu već da promijene vlast u RS, da je oslabe", kazao je Dodik, prenosi Beta.

Javni servis RS, Radio-televizija RS (RTV RS), objavila je da navodno posjeduje tajni dokument obavještajnih službi o namjeri velike Britanije da putem nevladinog sektora i pojedinih medija sruše vlast u RS, sa Miloradom Dodikom na čelu.

Bošnjački političari i vrh OBA namjeravaju da u BiH nasele 150 hiljada migranata

Dodik je izjavio je i da bošnjački političari, zajedno sa vrhom Obaveštajno-bezbjednosne agencije (OBA), planiraju da u Bosnu i Hercegovinu propuste 150 hiljada migranata, koji bi potom zatražili azil, a potom dobili državljanstvo BIH.

Dodik je kazao da je to poznato i srpskim predstavnicima iz Saveza za promjene, koji su u vlasti na nivou BiH, ali da oni ne čine ništa da to spriječe.

Prema njegovim riječima, u BiH je od početka godine ušlo više migranata nego što se to zvanično tvrdi, odbacujući mogućnost otvaranja izbjegličkih prihvatnih centara u RS.

"Ne želimo zadržavanje migranata na teritoriji RS i odbacujemo mogućnost da se migranti stacioniraju na području RS", istakao je Dodik na konferenciji za novinare.

On je naglasio da bi zadržavanje migranata na teritoriji RS bio "ozbiljan udar na naš način života".

Prema zvaničnim podacima vlasti BiH, u ovu zemlju je od početka godine ušlo oko 7.000 migranata.

Najveći broj njih je smješten na području Unsko-sanskog kantona u Federaciji BiH, a oko 200 stotine je smješteno u izbjgeličkom centru u Salakovcu kod Mostara.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.