Fejsbuk počinje naplaćivati članstvo u grupama
Ilustracija

Popularna društvena mreža

Fejsbuk počinje naplaćivati članstvo u grupama

Fejsbuk je najavio da počinje sa pilot projektom čiji je cilj naplaćivanje članstva u grupama na ovoj društvenoj mreži.

To znači da je osnivač i izvršni direktor Mark Zakerberg prevario korisnike kada je rekao da neće biti toga, a ovakav potez predstavništvo Fejsbuka obrazložilo je u saopštenju: 

“Podstaknuti upitima pojedinih administratora različitih grupa na Fejsbuku, odlučili smo da je došlo vrijeme da im pružimo podršku kako bi svoj kvalitetan rad mogli da nastave u finansijski sigurnijem okruženju”, prenosi "Dnevno.hr". 

Pilot projekat je počeo juče, a biće implementiran na svega nekoliko grupa, čiji će članovi biti obaviješteni da će za dalje učešće u njima morati da plaćaju mjesečnu članarinu. 

Njen iznos određivaće administratori tih grupa, a pretpostavlja se da će ona iznositi od pet do 30 američkih dolara. 

“Smatramo da će mjera preduzeta da se administratorima omogući zarada za njihov angažman održavanja grupa, na kraju doprinijeti i razvoju digitalne zajednice”, navedeno je u saopštenju. 

Pretplata će se plaćati putem Fejsbuk aplikacija na iOS i Android telefonima.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.