Švajcarska savladala Srbiju 2:1, Mitrović: Razočarani smo, ali ne odustajemo

Svjetsko prvenstvo 2018

Švajcarska savladala Srbiju 2:1, Mitrović: Razočarani smo, ali ne odustajemo

Reprezentacija Švajcarske pobijedila je večeras Srbiju u meču drugog kola Grupe "E" na Svjetskom prvenstvu u fudbalu u Rusiju rezultatom 2:1.

Gol za reprezentaciju Srbije u petom minutu na stadionu u Kalinjingrad postigao je Aleksandar Mitrović i to šutom posle centaršuta Dušana Tadića.

2018062223107872834963283Web

Foto:AA

U 14. minutu probao je opet Mitrović, ali je lopta otišla preko gola.

Veliku šansu imala je Švajcarska u 30. minutu, ali je pokušaj odbranio srpski golman Vladimir Stojković.

Fudbaleri Srbije do poluvremena dobili su tri žuta kartona.

Reprezentacija Švajcarske izjednačila je golom koji je postigao Granit Džaka u 52. minutu.

U 67. minutu, Srbija je imala šansu, ali Marko Dmitrović nije spremno dočekao pokušaj sa lijevog krila Aleksandra Kolarova.

2018062223107872834963280Web

Foto:AA

U 82. minutu na gol je šutirao Bril Embolo, ali je srbijanski golman Stojković spriječio vodstvo Švajcarske. Srbija je u 87. minutu izborila udarac iz ugla, ali je sudija svirao faul Mitroviću u napadu. Ipak, u 90. minutu Švajcarska je povela golom Džerdan Šaćiri, pa je utakmica završena rezultatom 2:1 za njih.

Mitrović: Razočarani smo

Fudbalski reprezentativac Srbije Aleksandar Mitrović, strijelac gola protiv Švajcarske, rekao je da je razočaran porazom.

"Primili smo golove kao djeca, mnogo glupo, jeftino, razočarani smo. Umjesto da branimo rezultat, mi idemo napred. Ne znam šta se desilo. Ne može se naprijed kao muva bez glave. Glupo, glupo, glupo", rekao je Mitrović za RTS.

On je dodao da nema predaje protiv Brazila i da Srbija neće odustati od prolaska u narednu fazu takmičenja.

"Nećemo da odustanemo, daćemo sve od sebe, Kostarika je pokazala da može da se igra s njima. Idemo da pobijedimo", poručio je Mitrović.

Utakmicu u Rusiji sudio je Feliks Brih iz Njemačke, a bilo je više od 35.000 gledalaca na stadionu.

Sledeću utakmicu Srbija igra sa Brazilom i mora da pobijedi za dalji plasman, ili da Švajcarska igra neriješeno sa Kostarikom.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.