Rasvijetljeno ubistvo Crnogorca u Beogradu
Zgrada ispred koje je ubijen Baltić, foto: Novosti

Raspisana potjernica za osumnjičenim

Rasvijetljeno ubistvo Crnogorca u Beogradu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, rasvijetlili su ubistvo Crnogorca, člana "kavačkog" klana Davorina Baltića (41) počinjeno 1. januara 2018. godine u Ulici Internacionalnih brigada u Beogradu.

"Protiv tridesetsedmogodišnjeg muškarca je nadležnom tužilaštvu podnijeta krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo teško ubistvo", saopšteno je iz MUP-a Srbije.

On se sumnjiči da je u garaži jedne zgrade na Vračaru iz automatskog oružja ispalio više hitaca u Baltića koji je preminuo na licu mjesta.

"Za osumnjičenim je raspisana međunarodna poternica i u saradnji sa policijama drugih država radi se na njegovom pronalasku i hapšenju", navodi se u saopštenju srpske policije.

Podsjećamo, prema izvorima "Novosti", Baltić je te večeri oko ponoći povezao M. N. i dovezao je do zgrade u Internacionalnih brigada 50, gdje je živio kao podstanar, kako bi čestitala Novu godinu njegovoj porodici. Kada je krenuo da se uparkira, na prilasku garaži, iz mraka su izletjela dvojica napadača i osula paljbu. Baltić, koji je inače imao mjeru potrage, sa više hitaca je pogođen i preminuo je na licu mjesta, dok je kuma - ostala nepovrijeđena.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.