Nigerija slavila protiv selekcije Islanda sa 2:0
Foto: AA

Svjetsko prvenstvo 2018.

Nigerija slavila protiv selekcije Islanda sa 2:0

Fudbalska reprezentacija Nigerije je u 2. kolu grupe "D" Svjetskog prvenstva na stadionu u Volgogradu slavila protiv selekcije Islanda rezultatom 2:0.

Nigerija je povela u 49. minuti golom Ahmeda Muse koji je pogodio na asistenciju Viktora Mozesa.

Afrička selekcija je povećala prednost na 2:0 u 75. minutiu ponovo preko Muse, a asistent je bio Kenet Omeruo.

Island je imao odličnu priliku da smanji zaostatak, ali je Gilfi Sigurdson promašio jedanaesterac u 83. minutu.

Reprezentacija Nigerije je do kraja meča uspjela sačuvati prednost i upisati važnu pobjedu u utrci za plasman u osminu finala.

Poslije 2. kola, prva u grupi "D" je Hrvatska sa šest bodova, čime je već osigurala plasman u osminu finala. Slijedi Nigerija sa tri boda, Island sa jednim bodom, koliko ima i Argentina.

U 3. kolu Hrvatska igra protiv Islanda, a Argentina protiv Nigerije.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.