Đukić malinarima: Ne dozvolite da se vaš višegodišnji rad obezvrijedi
Željko Đukić

Đukić malinarima: Ne dozvolite da se vaš višegodišnji rad obezvrijedi

Predsjednik NVO Multimedijal Montenegro Željko Đukić pozvao je uzgajivače malina sa teritorije Crne Gore, da prestanu sa košenjem svojih malinjaka i prosipanjem roda.

"Ne dozvolite da se vaš višegodišnji rad, uložena energija i nimalo mala finansijska sredstva obezvrijede", poručio je Đukić proizvođačima malina povodom novonastale krize prouzrokovane zbog nedovoljno visoke otkupne cijene, prestanka otkupa i nedostatka infrastrukturnih kapaciteta za tretiranje maline.

On je pozvao sve malinare, novoizabranog predsjednika Države Mila Đukanovića, potpredsjednika Vlade - ministra poljoprivrede Milutina Simovića, predsjednike opština sa sjevera i sve relevantne aktere da u ponedjeljak u bijelopoljskom Centru za kulturu u 12 časova dogovore konkretno riješenje novonastalog problema i da na taj način u roku od 10 dana prevaziđu ovu ni malo naivnu situaciju na tržistu maline u Crnoj Gori.

Đukić je malinare pozvao da pokažu razumijevanje i strpljenje, a donosioce odluka na čelu sa predsjednikom države i ministrom poljoprivrede da pokažu spremnost za dijalog i raspoloženje za prevazilazak krize.

"Sve zainteresovane pozivam da se inforimišu na broj telefona 069 314 432 i email adresu [email protected]. Naša NVO ima jasan plan koji će oporaviti tržiste maline u Crnoj Gori" istkao je Đukić.

On je iskoristio priliku da odgovorne građane Crne Gore pozove da u što većim količinama kupuju svežu malinu na pijacama i marketima kako bi povećali potražnju i omogućili plasman svježe crnogorske maline.

"Molim sve privredne subjekite koji su zainteresovani da otkupe svježu malinu da se informišu na dostavljene kontakte.

Sve građane, državne i opštinske institucije, donatore, i privredne subjekte ovim putem pozivam da u skladu sa mogućnostima doniraju novac na žiro račun naše NVO Multimedijal Montenegro 520-7773-36, a sakupljena stredstva proslijedićemo vlasincima malinjaka koji su pretrpjeli ogromnu štetu", navodi se u saopštenju Đukića.

On je poručio da sjever mora da radi.

"Crna Goro ujedini se i pokaži se na djelu! Budimo primjer svim zemljama u regionu i zemljama članicama Evropske unije koje se susreću sa sličnim izazovima", zaključio je predsjednik NVO Multimedijal Montenegro Željko Đukić.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.