Vlasnik skočio na medvjeda da bi spasio svog psa
Foto: Ilustracija

Imao "ludu sreću"

Vlasnik skočio na medvjeda da bi spasio svog psa

"Naša poruka glasi: Apsolutno nikada nemojte to da radite", saopštavaju zvaničnici kanadskog Nacionalnig parka Džasper. A "to" se odnosi na incident od 16. maja, kada je čovjek skočio na američkog crnog medvjeda u pokušaju da spase svog psa, koji je iskočio kroz prozor njegovog automobila i počeo da laje na divlju životinju.

Medvjed je potom napao nesrećnog psa, koji iz njegovih kandži nije uspio da se izvuče živ. 

Vlasnik koji je, pokušavajući da spase svog ljubimca, prišao blizu medvjedu i skočio na njega pokušavajući da ga otjera, na svu sreću, uspio je da se izvuče živ. Šta više, čovjek je prošao bez ogrebotina! 

Stručnjak Nacionlnog parka za komunikaciju sa divljim životinjama Stiv Malkom objašnjava da je vlasnik psa imao ludu sreću, i da ga je spasilo "fiksiranje plijena". 

"Mislim da je momak uspio da uhvati medeveda u momentu kada ovaj još uvijek nije u potpunosti usmrtio psa. Medvjed se prvenstveno bavio psom, pa tek iz dugog plana razmišljao o sopstvenoj odbrani", kaže Malkom.

On navodi da je ovo prvi slučaj da je nekome uspjelo da se izvuče iz kandži medvjeda na takav način, a u Džasperu su se već dogodila dva slučaja u kojima su vlasnici, na sličan način, spašavali svoje ljubimce od napada puma, prenosi Njuzer. 

Vlasnik psa je namjerno zaustavio automobil kako bi posmatrao medvjede. Kako navode iz Nacionalnog parka, njegov pas je bio "pod kontrolom" sve dok nije iskočio kroz prozor autmobila i krenuo na medvjeda, prenosi B92.

"Ovo je tragičan podsjetnik na to da bi svi ljubimci u Nacionalnom praku trebalo da budu na povodcu sve vrijeme", zaključuju zvaničnici Nacionalnig parka Džasper.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.