Demos: Poslanici da zaustave staljinističke čistke
Demos

Demos: Poslanici da zaustave staljinističke čistke

Demos poziva poslanike da glasaju protiv razrješenja Vanje Ćalović Marković u Savjetu Agencije za sprječavanje korupcije i da se na taj način, kako kažu, zaustave "staljinističke čistke".

"Nećemo odustati od borbe za bolju i uređenu Crnu Goru. Iako smo decenijama napadani od strane otuđene partijske elite, svi mi koji se borimo da mijenjamo sistem na bolje, isto kao i u razvijenijim državama znamo da ta borba nije bezbjedna čak ni za naše porodice. Zato se divim Vanji Ćalović koja uprkos svemu kroz šta je prošla i kroz šta prolazi nastavlja da bude primjer istinske borkinje za prava svih građana Crne Gore! Jer Vanja se ne bori za glasove, već za uređeno društvo. Vanja i organizacija na čijem je čelu otkrivaju korupcionaske afere i to mnogo prije pritisaka kroz famozna poglavlja 23 i 24. Odgovorne vlasti bi podržale pomoć koju Vanja i MANS daju u toj borbi protiv korupcije, jer je to interes svih građana i države. Razlika između naše vlasti i demokratskih vlasti u razvijenim državama je upravo u tome", navela je članica Predsjedništva Demosa Tina Raičević. 

Razvijene države, kako kaže, štite ovakve ljude, a u Crnoj Gori ih bahati političari na vlasti proganjaju.

"Naša vlast već godinama progoni Vanju i sve Vanje. Zato je podrška njoj, podrška svima onima koji se ne samo profesionalno, već i cijelim svojim bićem bore za bolji i uređeniji život svih nas. Zahtijevam od poslanika DPS-a da dobro razmisle prije nego što po direktivi glasaju za Vanjino razrješenje u Savjetu Agencije za sprječavanje korupcije. I dalje vjerujem da vas ima dovoljno koji u svom srcu znaju da je to pogrešno i da nanosi nenadoknadivu štetu građanima Crne Gore. Zahtijevam da zaustavite staljinističke čistke i obračune sa ljudima koji časno rade svoj posao jer vole svoje zemlju i žele da je oslobode kandži partijske elite koja razmišlja samo o svom interesu. Ovo je još jedna drastična manifestacija moralne i političke krize crnogorskog društva, koja neće izmaći ni međunarodnim adresama. Svako od nas ko je ikada bio suočen sa nepravdom, svako ko je ikada imao potrebu da se bori za pravdu i protiv korupcije trebalo bi da bude ogorčen i spreman da kaže „ne“. Poslanici i poslanice, vi ste predstavnici građana i vaša obaveza jeste da glasate protiv jer će to biti glas za demokratsku i slobodnu državu", navela je Raičević. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.