Granični prelaz Kobila-Vitaljina još nije otvoren
Foto: Radio Jadran

Granični prelaz Kobila-Vitaljina još nije otvoren

Iako je najavljeno iz resornih Ministarstava Crne Gore i Hrvatske da će jutros biti otvoren granični prelaz Kobila-Vitaljina, to se do objave ovog teksta nije desilo. Od jutros je sa crnogorske strane vraćeno 40-tak vozila.

"Problem je u Vitaljini, gdje još nije uspostvaljen kompjuterski sistem za kontrole. Na našoj strani, na Kobili, je sve spremno i svakog trenutka očekujemo da krene saobraćaj", kažu Radiju Jadran u graničnoj policiji.

Podsjećamo, da će granični prelaz Vitaljina, na staroj lokaciji, biti otvoren samo privremeno, tokom ljeta. Novi, vijedan preko 3 milioan eura, gradi se nedaleko kod raskrsnice prema Prevlaci.

Prelaz na dosadašnjoj lokaciji će, ipak, biti nešto uslovniji nego proteklih godina. Postavljene su kontrolne kabine na samom putu, na bijeloj traci, kao i električna rampa koje ranije nije bilo. Trebalo bi i da kompjuterski sistem ima bolje napajanje električnom energijom.

Gradnja novog prelaza Vitaljina biće nastavljena u septembru.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.