Počele pripeme za nastavak kvalifikacija za SP, najvažnija utakmica sa Bjelorusijom
Radović i Šehović, foto: AA

Košarkaši treniraju u Nikšiću

Počele pripeme za nastavak kvalifikacija za SP, najvažnija utakmica sa Bjelorusijom

Muška seniorska košarkaška reprezentacija Crne Gore počela je danas pripreme za duele sa Bjelorusijom i Slovenijom, u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Reprezentativci Crne Gore će narednih dana trenirati u Nikšiću, gdje će se i odigrati utakmica protiv Bjelorusije.

Crnogorski košarkaši 28. juna igraće protiv Bjelorusije u Nikšiću, dok će 1. jula u Ljubljani gostovati Sloveniji. 

Reprezentacija Crne Gore u prva četiri kola je upisala pobjedu i tri poraza i nalazi se na trećem mjestu grupe koje vodi u drugu fazu. 

Selektor Zvezdan Mitrović, koji će zbog obaveza u klubu propustiti početak priprema, skratio je spisak na 14 igrača koji će biti u protokolu za dva naredna meča. 

Član stručnog štaba, Boško Radović, kazao je da reprezentacija, kao i na prethodnim okupljanjima, neće biti kompletna. 

"Protiv Bjelorusije i Slovenije imaćemo još kraći roster. Osim igrača koji i ranije nijesu učestvovali u kvalifikacijama, pripreme će propustiti Petar Popović, Aleksa Ilić i Zoran Nikolić. Krećemo sa 13 igrača, za dva ili tri dana priključiće se Nidam. Važnost meča sa Bjelorusijom je ogromna i to je najvažnija utakmica do sada u kvalifikacijama. Utakmica koja nam otvara drugu rundu i nastavak kvalifikacija", kazao je Radović na konferenciji za novinare. 

2018061823096766934783865Web

Boško Radović, foto:AA

On je naglasio da će fokus biti na Bjelorusiji, kao i da će tek nakon tog meča razmišljati o Sloveniji. 

Prema njegovim riječima, biće teško pripremiti utakmice zbog kratkih priprema i činjenice da će na okupu imati igrače koji su ranije završili sezonu. 

"Svi igrači, osim Gajovića koji je prije dvije noći završio sezonu, sa takmičenjem su završili prije mjesec ili više. Obazrivo ćemo raditi, nadam se da ćemo se spremiti i da ćemo biti spremni. Teško je pričati o formi, specifično je što poslije 20 dana dolazimo na kratke pripreme. Nadamo se punoj sali, dobroj atmosferi i pobjedi", kazao je Radović. 

sehovic

Suad Šehović, foto:AA

Kapiten reprezentacije Suad Šehović kazao je da su koncenrisani na prvu utakmicu, navodeći da bi pobjeda mogla da produži kvalifikacije. 

"Pred nama je najvažnija utakmica u dosadašnjem dijelu kvalifikacija. Daćemo sve od sebe, da valorizujemo sve do sada urađeno i ostvarimo pobjedu", kazao je Šehović. 

Na spisku za pripreme su: 

Derik Nidam (Mornar), Nikola Ivanović (Budućnost Voli), Nikola Pavlićević (Sutjeska), Suad Šehović (Budućnost Voli), Aleksa Popović (Lovćen), Goran Gajović (Oradea), Milić Starovlah (Budućnost Voli), Nemanja Radović (Obradoiro), Milko Bjelica (Saragosa), Nemanja Đurišić (Telekom Bon), Filip Barović (Budućnost Voli), Nemanaja Vranješ (Mornar), Radoje Vujošević (Mornar) i Vukota Pavić (Mornar). 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.