Bregović na Mundijalu: Uz
Foto:Screenshot

Bregović na Mundijalu: Uz "Kalašnjikov" slavili pobjedu Srbije u Rusiji (VIDEO)

Reprezentacije Srbije je golom Aleksandra Kolarova juče protiv Kostarike otvorila Mundijal pobjedom, prvi put nakon Francuske 1998. godine, kada je Iranu presudio Siniša Mihajlović.

Odmah nakon utakmice na Samara Areni, a sat vremena prije početka duela Brazila i Švajcarske, voditelj programa u fan-zoni najavio je specijalno iznenađenje. Na bini se pojavio Goran Bregović i izazvao delirijum među navijačima.

"Fenomenalno je biti ovdje, jer svi razmišljaju isključivo o fudbalu. Volim da držim koncerte u takvoj atmosferi. Kako da ne budem srećan, naši igraju i pobjeđuju. U subotu Hrvatska, u nedelju Srbija. Postoje svi uslovi da se radujemo i da slavimo", rekao je Bregović odmah po završetku koncerta, prenosi agencija Anadolija .

Slaveći minimalac protiv Kostarike, Srbi su skakali uz "Kalašnjikov" i ostale hitove jednog od tvoraca Bijelog Dugmeta.

"Nisu tu samo srpski navijači, video sam Dance, Australijance, Južnoamerikance... Muzika i fudbal govore istim jezikom. Nema veze koje ste nacionalnosti ako umijete da uživate u spektaklu. Koncerti se dijele na one koji se pamte i one koji se brzo zaborave. Meni će ova posjeta Rusiji i gostovanje u Samari ostati dugo u sjećanju", rekao je Bregović.

Žrijeb je razdvojio Kolarova i Kejlora Navasa u polufinalu Lige šampiona, ali je srpski reprezentativac dočekao šansu i na maestralan način matirao trostrukog uzastopnog prvaka Evrope:

"Nažalost, cio dan sam putovao i nisam stigao na utakmicu. Nema veze, zabava je tek počela. Čuo sam da je gol bio izvanredan. Svaka čast".

Bregović navija za dvije reprezentacije na Svjetskom prvenstvu, Srbiju i Hrvatsku. Nedostaje još jedna, njegova matična:

"Šteta što nema Bosne. Mislim da kvalitetom zaslužuje da bude u Rusiji. Ubijeđen sam da ćemo u Katar ići svi skupa".

Legendarni muzičar ne vidi neke posebne favorite za pobjedničko postolje u Rusiji:

"Brazil i pored kiksa protiv Švajcarske ostaje kandidat broj 1 za osvajanje titule. Ali, mene drugi ne zanimaju, došao sam ovdje da navijam za naše. Naprijed Srbija i Hrvatska".

Mogla je Srbija i do ubjedljivije pobede da je Aleksandar Mitrović u dvije zicer situacije uspio da nadmudri fantastičnog Kejlora Navasa. Bivši reprezentativac Savo Milošević umije da kaže da špic u takvoj situaciji mora da ima samo jednu ideju i da joj ostane vjeran do kraja. Očigledno da ih je Mitar imao nekoliko i zato je odabrao najgora rješenja:

"On je u poslednje dvije godine postigao mnogo golova i zaslužio je veliki kredit. Svjetsko prvenstvo je specifično takmičenje i nije lako tresti mreže u kontinuitetu. Na svu sreću, danas nam nije bio neopgodan njegov gol, neka ga da protiv Švajcarske i sve će biti u redu. Mitar je odradio ogroman posao za ekipu, oduzimao je lopte, odvlačio igrače, otvarao prostor... Špic nije tu samo da bi davao golove. Ljajić je takođe stavio sebe u službu kolektiva, iako nije igrao na svojoj poziciji. Pogledajte Tošića kako se borio, tri puta je išao glavom na kopačku i to zaslužuje duboki naklon. Kada je svako od njih spreman da se žrtvuje za ekipu, ja ne strahujem za rezultat", kaže za Anadoliju Savo Milošević i dodaje:

"Ovo je tek prvi korak. Jeste ogroman, ali imamo još dva do cilja. Švajcarska je daleko komplikovaniji i ozbiljniji rival od Kostarike i tu ćemo rješavati pitanje plasmana u drugi krug".

Anadolija

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.