Vlada čestitala Zaevu i Ciprasu: Iskreno se radujemo potpisivanju istorijskog Sporazuma
Vlada CG

CG uz prijatelje

Vlada čestitala Zaevu i Ciprasu: Iskreno se radujemo potpisivanju istorijskog Sporazuma

Vlada Crne Gore čestitala je premijerima Grčke i Makedonije potpisivanje sporazuma o novom imenu bivše jugoslovenske republike - Republika Sjeverna Makedonija.

Iz crnogorske Vlade saopštili su da se raduju potpisivanju istorijskog Sporazuma.

"Čestitamo premijerima Zoranu Zaevu i Aleksisu Ciprasu i nadamo se uspješnoj implementaciji Sporazuma. Crna Gora je uz svoje prijatelje u Regionu”, navodi se u objavi Vlade na Tviteru.

Sporazum o rješavanju makedonsko-grčkog spora oko imena i strateškom partnerstvu Makedonije i Grčke potpisali su u mjestu Psarades na grčkoj obali Prespanskog jezera šefovi doplomatija Grčke i Makedonije Nikos Kocijas i Nikola Dimitrov u prisustvu premijera Aleksisa Ciprasa i Zorana Zaeva.

Tom činu prisustvovali su visoke predstavnica za spoljnu politiku i bezbjednost Federika Mogerini i evropskog komesara za proširenje Johanesa Hana. 

Atina i Skoplje su, nakon dvije i po decenije, postigli istorijski dogovor da Republika Sjeverna Makedonija bude novo ime te bivše jugoslovenske republike. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.