Kaktusova voda usporava starenje kože
Ilustracija

Kaktusova voda usporava starenje kože

Ako želite da ispratite trendove u nutricionizmu, kaktusova voda je apsolutni hit.

Naime, ova biljka je ušla "na velika vrata" ušla u svijet zdravlja. 

Ona potiče od voća koje raste na zelenim listovima biljke, a u pitanju je tečnost slatkastog ukusa i ima nekoliko zdravstvenih prednosti, piše "sporteluxe.com". 

Bogata je taurinom, aminokiselinom koja pomaže u sprječavanju stvaranja slobodnih radikala i oštećenja mišićnog tkiva. 

Kaktusova voda bogata je i betalainom, snažnim antioksidansom koji usporava starenje kože. 

"Prednosti za kožu se baziraju na velikom broju antioksidansa i protivupalnih svojstava. Voda kaktusa pomaže da se smanje natečenost i crvenilo, a i hidrira kožu", kaže dermatolog Rejčel Nazarian. 

Zbog brojnih prednosti pijenja kaktusove vode, ona je sve češće i sastojak proizvoda za njegu kože.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.