U Albaniji uhapšen Arsenije Stanović, osumnjičeni za ubistvo Ukrajinke
Arsenije i stradala Anastastija

Već predat crnogorskoj policiji

U Albaniji uhapšen Arsenije Stanović, osumnjičeni za ubistvo Ukrajinke

U Albaniji je jutros, shodno informacijama crnogorske policije, lišen slobode Arsenije Stanovič (22) iz Kotora, koji se potražuje zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teško ubistvo izvršeno 11.maja 2018. u Kotoru, na štetu Anastasije Lašmanove (30), ukrajinske državljanke nastanjene u Kotoru.

"Osumnjičenog A.S. su službenici albanske policije lišili slobode rano jutros u Tirani, nakon što su službenici crnogorske policije kolegama iz Albanije dali operativne informacije o saznanjima vezanim za lokaciju na kojoj se A.S. skrivao u toj državi.

A.S. je predat službenicima Uprave policije MUP-a Crne Gore. On će biti zadržan u policijskom prostorijama do privoda u zakonskom roku nadležnom državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Prema nezvaničnim saznanjima "Vijesti", Stanović je uhapšen na osnovu saznanja crnogorske policije koja ga je prije nekoliko dana locirala u glavnom gradu Albanije. 

Sa Stanovićem je u automobilu kosovskih registarskih oznaka bio njegov otac Zoran. 

Navodno, suspendovani šef ispostave Granične policije Aerodroma Tivat planirao je da omogući svom sinu bjekstvo iz Albanije. On, međutim, nije uhapšen. 

Iz Uprave policije podsjećaju, da su službenici Centra bezbjednosti Herceg Novi i Odjeljenja bezbjednosti Kotor, u koordinaciji sa Sektorom kriminalističke policije i državnim tužiocem u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, nakon intenzivnih policijsko – tužilačkih aktivnosti, u kratkom roku rasvijetlili krivično djelo teško ubistvo počinjeno 11.05.2018. godine u Kotoru, na štetu Anastasije Lašmanove.

"Policija je nadležnom tužiocu 01.06.2018. godine podnijela posebni izvještaj, kao dopunu krivične prijave, protiv A.S, zbog osnovane sumnje da je izvršio ovo krivično djelo. A.S, koji je u ranijem periodu bio u dugogodišnjoj emotivnoj vezi sa A.L, je od dana izvršenja krivičnog djela bio nedostupan našim nadležnim organima i za njim je bila raspisana potjernica.

Policijsko – tužilačke aktivnosti, sprovedene od dana izvršenja teškog ubistva, kao i materijalni dokazi koji su izvedeni, ukazuju na sumnju da je A.S. 11.05.2018. došao u stan koji je A.L. iznajmljivala u mjestu Dobrota u Kotoru, nakon čega ju je tog dana u jutarnjim časovima na svirep način lišio života, zadajući joj oštrim predmetom više ubodnih rana u predjelu glave i tijela kao i jak udarac mehaničkim oruđem u predjelu potiljačnog dijela glave. Nakon što je, kako se sumnja, izvršio krivično djelo, A.S. se udaljio sa lica mjesta i od toga dana je bio nedostupan i za njim se intenzivno tragalo", saopštili su iz policije.

Na licu mjesta izvršenja krivičnog djela je, podsjećaju iz policije izvršen uviđaj kojim je rukovodio državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, uz učešće službenika Odjeljenja bezbjednosti Kotor i Forenzičkog centra. Prilikom vršenja uviđaja izuzet je veliki broj predmeta i tragova u vezi sa izvršenjem ovog krivičnog djela i oni su bili predmet odgovarajućih vještačenja u Forenzičkom centru.

Preduzimajući mjere i radnje na rasvetljavanju ovog krivičnog djela, službenici Odjeljenja bezbjednosti Kotor su preduzeli niz radnji u sadejstvu sa službenicima Centra bezbjednosti Herceg Novi i Centrom bezbjednosti Podgorica, a sve u koordinaciji sa Sektorom kriminalističke policije.

"Policijski službenici su između ostalog izvršili analizu telekomunikacinog saobraćaja, analizu izuzetih video nadzora, sproveli određeni broj kriminalističkih obrada lica, prikupili veći broj obavještenja od građana, izvršili provjere operativnih podataka i izvršili određeni broj pretresa objekata i vozila kojom prilikom su izuzeti određeni predmeti i tragovi za koje se sumnjalo da imaju veze sa izvršenjem predmetnog krivičnog djela",kazali su iz policije.

Dodaju da su na osnovu svih sprovedenih aktivnosti u saradnji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici, obezbijeđeni određeni materijalni i personalni dokazi, koji ukazuju na osnovanu sumnju da je A.S. izvršio krivično djelo koje mu se stavlja na teret.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.