Merjemini kućni ljubimci: Osim mačke društvo joj prave i dva ježa (FOTO)
Foto: AA

Merjemini kućni ljubimci: Osim mačke društvo joj prave i dva ježa (FOTO)

Merjem Kizilkaja je prije tri godine na cesti u turskom Kajseriju pronašla ježa kojeg je ponijela sa sobom kući u Istanbul. Od tada jež je dio domaćinstva 51-godišnje Turkinje koja sada vodi brigu i o mladunčadima.

Videosnimak o ovom slučaju, koji je objavljen na društvenim mrežama, prikupio je simpatije i podršku ljubitelja životinja. 

Ježa je uzela sa ceste jer se, kako je kazala za Anadoliju, bojala da ga ne pregaze neoprezni vozači. 

2018061623094042334724844Web

"Odlučila sam da ga ponesem sa sobom. U vožnji sam djeci rekla da istraže šta jede jež", ispričala je Kizilkaya.

Naredni put, kada su krenuli u Kajseri, ponijeli su ježa i mladunčad kako bi ih ostavili u prirodi. 

2018061623094042334724841Web

"Ženka ježa ionako nije pazila na mladunčad. Nju smo ostavili tamo. Mislila sam ostaviti i mladunčad, ali jedno je bilo slabo. Da sam ga ostavila tamo, ne bi se moglo zaštiti. Ženku smo ostavili, a mladunčad vratili sa nama", pojasnila je Kizilkaja.

Hranila ih je hranom za mačke. 

"To su veoma čiste životinje. Navikla sam se na njih, a i oni na mene. Mnogo ih volim. Jedno od njih je još uvijek nejako", izjavila je Kizilkaya. 

2018061623094042334724846Web

Odnijela ga je veterinaru koji je kasnije ustanovio da ima tumor. Kod kuće, ispričala je Kizilkaya, imaju i mačku. 

Ježeve ne iznosi puno vani jer privlače pažnju ljudi. Videosnimak, podijeljen na društvenim mrežama, nastao je prilikom jedne posjete veterinaru. 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.