Istražuje se ko je poslao kokain s bananama u Luku Bar
Foto:Uprava carina

Istražuje se ko je poslao kokain s bananama u Luku Bar

Policija i Tužilaštvo pokušavaju da utvrde ko stoji iza pošiljke 38 kilograma kokaina koji je u četvrtak oko 18 sati stigao u Luku Bar.

Droga je bila u kontejneru kamiona ,,mercedes“ sa priključnim vozilom podgoričkih registarskih oznaka, kojim je upravljao Željko Boljević iz Podgorice, radnik špedicije. On je salušan, nakon čega je pušten, piše Pobjeda.

Istražitelji za sada sa sigurnošću znaju da je kontejner sa bananama i kokainom stigao iz Ekvadora, preko Malte, ali ne i da li je bio namijenjen za naše tržište ili je trebalo da isplovi iz crnogorskih voda i pristigne u neku drugu zemlju.

Postoje indicije da je namijenjen za Zapadnu Evropu, ali te sumnje nijesu potvrđene.

Dobro obaviješteni izvori navode da je napravljen propust tokom zapljene. Pojašnjavaju da je trebalo ispratiti krajnju destinaciju tovara i tako razotkriti mrežu švercera droge.

- Ovako je lanac presiječen, ali je put do švercera i svih učesnika u krijumčarenju mnogo teži – kazao je Pobjedin sagovornik.

Činjenica je da je reakcijom carinika otežana potraga za švercerima kokaina, za koje se ne može vjerovati da im je ovo prva distribucija, kao ni znati kuda sve velike količine narkotika prolaze i koje su im krajnje destinacije.

Povodom zapljene čija vrijednost se procjenjuje na više od milion i po eura, juče su se oglasili i Uprava policije i Uprava carina.

Kako su kazali iz Uprave carina, njihovi službenici su pregledom, uz upotrebu skenera, u jednom kontejneru uočili nepravilnosti. 

Prema njihovim riječima, u dijelu kontejnera namijenjenom za hlađenje, uočena je sjenka čija boja je ukazivala na postojanje materije organskog porijekla. 

"Carinski službenici su, potom, pristupili fizičkoj kontroli i otkrili sumnjivu materiju za koju se osnovano sumnja da je opojna droga kokain u količini 32 pakovanja od po kilogram", kaže se u saopštenju. 

Policija je saopštila da su uzete izjave od više lica te da se sprovode dalje policijsko – tužilačke aktivnosti usmjerene na identifikovanje lica koja su uputila pošiljku sa kokainom, kao i lica koja je trebalo da je preuzmu radi daljeg neovlašćenog stavljanja u promet.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.