Češki predsjednik zapalio bokserice pred novinarima (VIDEO)
Foto:Screenshot

Češki predsjednik zapalio bokserice pred novinarima (VIDEO)

Češki predsjednik Miloš Zeman (72) iznenadio je novinare, kada je umjesto najavljene konferencije za medije doveo dvojicu vatrogasaca u zaštitnoj opremi koji su zapalili velike crvene muške bokserice.

„Žao mi je što sam učinio da izgledate kao mali idioti, stvarno to niste zaslužili“, rekao je Zeman u četvrtak nakon spaljivanja, prenosi AP.

Češki mediji podsjećaju da su 2015. godine češki aktivisti zamijenili češku zastavu na praškom zamku boksericama, a kako tumači američka agencija, crvene bokserice simbolišu Zemanove bliske odnose sa Rusijim i Kinom i postale su simbol kriticizma češkog predsjednika.

Zeman je poznat što često dolazi u sukob sa medijima, a prošle godine u novinare je uperio lažnu pušku.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.