Đukanović: Posvećenost Islamske zajednice izgradnji Crne Gore čini je snažnijom
Milo Đukanović

Čestitao Bajram

Đukanović: Posvećenost Islamske zajednice izgradnji Crne Gore čini je snažnijom

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović čestitao je svim vjernicima islamske vjeroispovijesti i reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu Fejziću Ramazan bajram.

On je poželio da praznične dane provedu u miru, ispunjeni radošću zajedno sa svojim porodicama, okruženi prijateljima, komšijama i ljudima dobre volje.  

"Po svojoj prirodi duh Ramazana produbljuje svijest o našoj zajedničkoj potrebi da se suprotstavimo isključivostima, slijedimo mir, čujemo glas drugog, posebno glas usamljenog, potištenog i potrebitog, da se međusobno pomažemo,  gradeći društvo razumijevanja i zajedništva, tolerancije i međusobnog uvažavanja, građanske raznolikosti, solidarnosti i socijalne pravde.

Sveti dani su kao godovi, svjedoče o našem sazrijevanju i spoznaji značaja društvenog dijaloga kojim izgrađujemo povjerenje i prisan odnos prema drugom i drugačijem, doprinoseći vjekovnoj civilizacijskoj originalnosti crnogorskog prostora, koji je u zahtjevnim vremenima očuvao svoj građanski integritet i identitet, duboko utkan u Evropsko i svjetsko civilizacijko nasljeđe", naveo je predsjednik Crne Gore u čestitki.

Kaže da crnogorski građani pripadnici islamske vjeroispovijesti imaju za to posebne zasluge. 

"Neodvojivi dio tog identiteta, nasljeđe je i Islamske zajednice u Crnoj Gori. Aktivnosti Islamske zajednice u Crnoj Gori i danas nas civilizacijski obogaćujuju, a njena puna posvećenost izgradnji naše Crne Gore i daljem razvoju crnogorskog društva čini građanski snažnijim u trenutku ostvarenja naše evroatlanske budućnosti i boljeg života naših ljudi.

Još jednom Vam čestitam praznik, uz izraze visokog uvažavanja.", poručio je Đukanović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.