Demokrate i URA poručili DF-u: Vratili ste se u Skupštinu da pomognete svom poslodavcu DPS-u

Demokrate i URA poručili DF-u: Vratili ste se u Skupštinu da pomognete svom poslodavcu DPS-u

Izbori su završeni, ali se politički rat koalciije “Za 21.vijek” i Demokratskog fronta nastavlja. Nakon što ih je DF optužio da se Demokrate i URA u parlament vraćaju po naredbi ambasade, reagovali su iz ove dvije partije.

Kažu da za razliku od Demokratskog fronta koji se u parlament vratio bez ispunjenja bilo kog javnosti poznatog uslova od strane DPS-a, iako su prethodno saopštavali da će svaki povratak u parlament dati pojas za spasavanje DPS-u, a da će onaj ko se vrati biti nova Pozitivna, Demokrate i URA ni ubuduće neće prisustvovati sjednicama Skupštine, niti radu  njenih redovnih tijela, sve dok se ne ispune uslovi koji su jasno navedeni u Planu koji su juče predstavili lideri koalicije “Za 21. vijek”. Navedeni Plan je pozdravio komesar Evropske unije za politiku susjedstva i pregovore o proširenju, Johanes Han, pozvavši predsjednike Demokrata i URA-e da sledeće nedjelje posjete Brisel.

Iz Plana za prevazilaženje krize Demokrata i Građanskog pokreta URA, prepoznaje se da je tim partijama naloženo da se vrate u parlament, ocijenjeno je iz Demokratskog fronta (DF).

“Plan obuhvata sva pitanja, počevši od Sudskog savjeta, novog Savjeta RTCG-a, sveobuhvatnih izbornih reformi, preko promjena u ASK-u i DIK-u i medijskih zakona, do dogovora o opštim lokalnim izborima u jednom danu i potvrđivanju datuma održavanja parlamentarnih izbora. Naši zahtjevi se nalaze upravo na fonu zahtjeva opozicije i opozicionih birača i bez njihovog ispunjenja ne prekidamo bojkot sjednica Skupštine i redovnih radnih tijela, tako da prvo pitanje koje se postavlja jeste: ko je vama naredio da se vratite u Parlament bez ispunjenja bilo kakvih uslova i za čiji ste račun to uradili? Ili, šta je na vas djelovalo tako podsticajno da se vratite, ako nije ispunjenje tih uslova? Sigurno je jedno: vaš povratak u Skupštinu nije u interesu opozicije jer ste time pomogli DPS-u i Milu Đukanoviću, svom poslodavcu”, poručuju iz koalicije “Za 21.vijek”

Dodaju da za razliku od DF-a koji su se zalagali za koministarsku Vladu s DPS-om, oni neće ulaziti u bilo koju Vladu koja podrazumijeva učešće DPS-a.

“Treće, upravo ste vi, zajedno s DPS-om, 2014. godine, izglasali izborno zakonodavstvo koje je izazvalo osporavanje i domaće i međunarodne javnosti, a koje sada i zahtijeva sveobuhvatnu reformu. Žao nam je što su i dalje jedine aktivnosti određenih lidera DF-a konstantni, svakodnevni napadi na opoziciju i nove progresivne snage. Sami sebe uništavate, ali mi vam ne možemo pomoći, kad sami sebi nećete”, navode Demokrate i URA.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.