Počelo Svjetsko fudbalsko prvenstvo u Rusiji (FOTO)
Foto: AA

Odigraće se ukupno 64 utakmice

Počelo Svjetsko fudbalsko prvenstvo u Rusiji (FOTO)

Svečanom ceremonijom na moskovskom stadionu "Lužnjiki", kapaciteta 81.000 gledaoca, otvoreno je Svjetsko prvenstvo u fudbalu.

Na otvaranju ovogodišnjeg Mundijala u Rusiji pjevala je britanska zvijezda Robie Wiliams kojeg je pratila ruska sopranistica Aida Garifullina.

Na spektakularnom otvaranju pojavila se i nekadašnja brazilska fudbalska zvijezda Ronaldo.

Utakmicom između domaćina Rusije i Saudijske Arabije u grupi "A" počeće Svjetsko prvenstvo na kojem će se za titulu prvaka svijeta boriti ukupno 32 reprezentacije.

Pravdu u ovoj utakmici dijeli argentinski sudijski tim s Nestorom Pitonom na čelu.

Tokom Svjetskog prvenstva odigraće se ukupno 64 utakmice, a finalni meč na rasporedu je 15. jula i igraće se takođe u Moskvi.

Anadolija

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.