U Kotoru uhapšen Tomislav Bogićević
ilustracija

Po Interpolovoj potjernici

U Kotoru uhapšen Tomislav Bogićević

Tomislav Bogićević (28) državljanin Srbije uhapšen je u Kotoru po potjernici Interpola Beograd.

Bogićević se potraživao radi izdržavanja kazne zatvora zbog krivičnog djela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, kao i radi vođenja krivičnog postupka u drugom predmetu ali za istovjetno krivično djelo.

"Službenici OB Kotor su, 08.06.2018. godine, u Kotoru na osnovu međunarodne potjernice raspisane od strane NCB Interpol Beograd lišili slobode Tomislava Bogićevića, radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od tri godine zbog krivičnog djela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, kao i radi vođenja krivičnog postupka u drugom predmetu, za istovjetno krivično djelo. Lišenju slobode je prethodila višemjesečna aktivnost Grupe za ciljane potrage Odsjeka za međunarodnu policijsku saradnju i službenika kriminalističke policije OB Kotor, koje su rezultirale saznanjem da se Bogićević nalazi na teritoriji Opštine Kotor", saopštila je Uprava policije.

On je priveden nadležnom sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici, koji mu je odredio ekstradicioni pritvor.

Kako se navodi, slijedi dalja komunikacija nadležnih organa Crne Gore i Srbije, radi ekstradicije Bogićevića Srbiji.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.