Vaskularni hirurg u KCCG nema licencu: Podnešena prijava protiv njega zbog smrti pacijenta
Klinički centar Crne Gore

Nema diplomu o završenoj specijalizaciji

Vaskularni hirurg u KCCG nema licencu: Podnešena prijava protiv njega zbog smrti pacijenta

Hirurg Milosav Cmiljanić obavljao je godinama djelatnost specijaliste vaskularne hirurgije u Kliničkom centru Crne Gore KCCG, iako nije imao licencu za rad kao vaskularni hirurg, koju izdaje Ljekarska komora Crne Gore, niti je završio užu specijalizaciju iz te oblasti. To je utvrđeno nakon nadzora Odsjeka za zdravstveno-sanitarnu inspekciju Uprave za inspekcijske poslove.

Kontrolu je obavio zdravstveni inspektor Bogdan Drobnjak, koji je početkom ovog mjeseca zabranio doktoru Milosavu Cmiljaniću da obavlja djelatnost specijaliste vaskularne hirurgije piše Dan.

U rješenju zdravstvenog inspektora Drobnjaka, u koji je Dan imao uvid, ističe se da ga je direktorica KCCG Zorica Kovačević, nakon što je naložio da mu bude dostavljena dokumentacija o stručnim kvalifikacijama ljekara, obavijestila da Cmiljanić nema dokumenta-diplomu o završenoj užoj specijalizaciji vaskularne hirurgije i licencu za rad kao vaskularni hirurg.

Radi se o ljekaru KCCG protiv koga je Podgoričanin Nebojša Janković podnio krivičnu prijavu, zbog smrti njegovog brata Saše Jankovića, nekadašnjeg basiste crnogorske muzičke grupe “Crveno i crno”.

Saša Janković je preminuo 27. maja prošle godine u prostorijama KCCG nakon što je dva dana ranije primljen u Urgentni centar zbog jakih bolova.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.