Bulatović i Nikčević izdaju autorski CD za jednog od najvećih izdavača klasične muzike na svijetu

Bulatović i Nikčević izdaju autorski CD za jednog od najvećih izdavača klasične muzike na svijetu

Crnogorski gitaristi dr Srđan Bulatović i mr Darko Nikčević u julu ove godine izdaju CD autorske muzike ‘The Sea’ za jednog od najvećih svjetskih izdavača klasične muzike, Naxos Records.

"Pored prethodno dva veoma uspješna cjelovečernja koncerta u Karnegi holu u Njujorku, na kojima smo takođe izvodili isključivo svoju autorsku muziku, ovo je jedan od najznačajnijih uspjeha u istoriji crnogorske umjetnosti i kulture, jer će se prvi put djela crnogorskih kompozitora naći u katalogu jednog tako značajnog svjetskog izdavača", kaže Darko Nikčević.

On kaže da kao što ’The Sea’ (u prevodu ‘more’) povezuje cio svijet, tako i njihova autorska muzika na razumljiv način povezuje kulturu Crne Gore sa cijelim svijetom.

"Izdanje za Naxos Records, čija distribucija pokriva cio svijet, predstavlja jedan od najznačajnijih doprinosa kulturnom identitetu naše zemlje u svijetu, jer smo izdavanjem ovog albuma postali priznati ne samo kao izvođači, nego, mnogo značajnije od toga, i kao kompozitori i stvaraoci", kazao je Nikčević.

Više od četvrt vijeka Srdjan Bulatović i Darko Nikčević oduševljavaju domaću i inostranu publiku svojom jedinstvenim originalnim kompozicijama, koje dijele zajedničku nit crnogorske tradicionalne muzike, filmske muzike i savremenih muzičkih pravaca, uz flamenko i balkanske ritmove, njihova muzika iznova oživljava nametljive slovenske melodije i atmosferu Mediterana i Bliskog istoka. Kompakt disk ‘The Sea’ će se na muzičkom tržištu cijelog svijeta pojaviti 13. jula 2018. godine.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.