Jeremić: Vučić planira nemire na Kosovu kako bi sporazumom umirio građane
Vuk Jeremić

Jeremić: Vučić planira nemire na Kosovu kako bi sporazumom umirio građane

Predsjednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da predsjednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić planira da u narednih nekoliko mjeseci izazove nemire na sjeveru Kosova i Metohije kako bi sporazum sa Prištinom koji podrazumijeva članstvo Kosova u Ujedinjenim nacijama građani doživjeli kao olakšanje.

"Taj recept smo već vidjeli zategni, potom podmetni požar, pa ga ugasi i predstavi to rješenje kao Bogom dano. Tako Vučić misli da dođe do 'istorijskog sporazuma'", rekao je Jeremić na osnivačkoj skupštini Opštinskog odbora Narodne stranke Voždovac, a prenijela je u saopštenju Narodna stranka.

Jeremić je naveo da je u sklopu priprema vlasti za kreiranje režiranih nemira za potpredsjednika Srpske liste postavljen "ozloglašeni Milan Radoičić, čovjek koji upravlja kriminalnim djelatnostima na sjeveru Kosova u potpunoj sprezi sa vlašću u Beogradu i uz njenu punu podršku".

"Pokušaće da izazovu nemire da bi se narod uplašio od novog rata. Ti nemiri bi trebalo da dovedu javno mnjenje Srbije u stanje svijesti u kojem će bilo kakav dogovor, pa i pristanak Srbije na članstvo Kosova u UN, djelovati kao olakšanje, jer smo izbjegli najgore", rekao je Jeremić.

Jeremić je naveo da Vučić i "vladajuća klika" tako planiraju da prodaju narodu ono što će svi udžbenici istorije sasvim sigurno kvalifikovati kao veleizdaju.

"Moramo da ga spriječimo u tome i na nama je velika odgovornost. Naprednjački režim Srbiju drži u stanju de fakto okupacije", rekao je Jeremić.

Đurić: Jeremićeve tvrdnje o planiranom nasilju odraz neodgovornosti i nestabilnosti

Potpredsjednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Marko Đurić izjavio je danas da su tvrdnje lidera Narodne stranke Vuka Jeremića o navodnom planiranju nemira na Kosovu posljedica mašte i odraz potpune političke neodgovornosti i lične nestabilnosti.

"Jeremić, polazeći od sebe i navike da u svom beskrupuloznom karijerizmu zanemaruje interese građana, najavljuje da će Srbija izazvati nemire na sjeveru Kosova i Metohije kako bi imala izgovor za ustupke Prištini. Upravo se takvim metodama služio nekadašnji režim čiji je Jeremić bio istaknuti član, i bez ikakve sumnje Jeremić bi se, da ima ikakvu težinu, i danas igrao politike koristići Srbe na Kosovu i Metohiji kao pokretne mete", ocijenio je Đurić u saopštenju.

Beta
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.