Terorizam Evropsku uniju koštao 185 milijardi eura!
ilustracija

Objavljen izvještaj

Terorizam Evropsku uniju koštao 185 milijardi eura!

Teroristički napadi kojima je Evropska unija pogođena u periodu od 2004. do 2016. godine, koštali su je 185 milijardi eura.

Servis za istraživanje pri Evropskom parlamentu (EP) objavio je izvještaj pod nazivom "Borba protiv terorizma".

Prema izvještaju, teroristički napadi u periodu od 12 godina koštali su ekonomije EU-a ukupno 185,4 milijarde eura. Ljudski gubici, povrede i štete nanesene infrastrukturi ukupno su koštali pet miliona i 619,3 miliona eura, javlja Anadolija.

Terorizam je imao negativan uticaj ponajviše na oblasti trgovine, direktnih investicija, transporta i turizma.

Mjere koje su preduzimane u okviru borbe protiv terorizma dovele su do kršenja prava pojedinih društvenih grupa.

Najveću materijalnu štetu terorizam je nanio Francuskoj, a ovu zemlju je to koštalo 44 milijarde i 943,5 miliona eura.

Francusku prati Velika Britanija sa štetom od 44 milijarde i 384,7 miliona eura, zatim Španija s 42 milijarde i 721,7 miliona, Njemačka sa 19 milijardi i 457,8 miliona, Grčka sa 10 milijardi i 522,3 miliona, te Belgija sa osam milijardi i 161,6 miliona eura štete.

Slovenija, Luksemburg, Litvanija i Latvija su evropske zemlje koje nisu pretrpjele štetu od terorizma.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.