DPS zapanjen nastupom lokalne vlasti: Javno su ponizili Kotorane
Foto: DPS

DPS zapanjen nastupom lokalne vlasti: Javno su ponizili Kotorane

Lokalna vlast u Kotoru je još jednom dokazala koliko nisko može pasti amater u politici, ponizila je Kotorane i pokazala kako se olako od Gradske Skupštine može napraviti lakrdijaški scenski nastup, saopštili su danas iz Kluba odbornika Demokratske partije socijalista Kotor.

Kako objašnjavaju u kotorskom Klubu odbornika DPS, poslije više odlaganja i prekida, juče se nastavila 16 sjednica.

“Obiman dnevni red od 25 tačaka, ne najbolje pripremljenih, teško je bilo završiti u toku radnog dana. Na pitanje odbornika do kad će se raditi predsjednica je odgovorila: Dok se ne završe sve tačke, pa ko izdrži-izdrži. Nešto poslije petnaest časova jedan od odbornika skupštinske većine nije izdržao”, navode.

Na zahtjev njihovog kluba, konstatovano je da ne postoji kvorum.

“U svim normalnim Skupštinama sjednica se nastavlja sjutra. Nakon duge prepirke između odbornika vlasti, samo njihovim glasovima odlučeno je da se skupština nastavi istog dana u 20 časova”, kažu u Klubu odbornika DPS, ističući da je odluka donijeta uprkos njihovom negodovanju.

Ipak, ni tu nije bio kraj.

“Nešto poslije 18 časova, stručne službe Skupštine pojedine odbornike našeg kluba obavještavaju da se sjednica odlaže do daljnjeg. Lakrdija se i dalje nastavlja. I umjesto da predsjednica u 20 časova otvori sjednicu, koju je lično ona zakazala, konstatuje da nema kvoruma, odbornici koji su došli u 20 časova našli su zaključanu salu, bez ikakvog obrazloženja”, dodaju u Klubu odbornika DPS.

Takav odnos, naglašavaju, nije nepoštovanje odbornika.

“Ne zaboravimo – odbornike su birali građani. Ovo je javno i otvoreno ponižavanje Kotora i Kotorana, spuštanjem gradskih institucija na nivo terena za uvježbavanje amatera. Njihovi amaterski ispadi, bili bi i smiješni, da nisu prevršili svaku mjeru najosnovnije pristojnosti, koja bi, u ovom slučaju, nalagala da jednako glasno kao što je najavila Skupštinu, predsjednica lokalnog parlamenta izgovori rečenicu: Izvinjavam se ovom Domu i građanima Kotora na neozbiljnosti, nesposobnosti i neefikasnosti u povjerenim nam zadacima”, navode odbornici DPS-a.

Kako kažu, za sada, postoji samo neprijatna tišina i nada da je i vršiocima vlasti u Kotoru makar malo neprijatno.

“Građanima, uvjereni smo, jeste”, zaključuju u Klubu odbornika DPS Kotor.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.