Austrijskom kancelaru pojačano obezbjeđenje zbog prijetnji, njegov stan čuvaju
Sebastijan Kurc

Austrijskom kancelaru pojačano obezbjeđenje zbog prijetnji, njegov stan čuvaju "Kobre"

Austrijskom kancelaru Sebastijanu Kurcu pojačano je obezbjeđenje zbog prijetnji smrću, koje su mu upućene preko socijalnih mreža nakon odluke austrijske vlade da protjera više imama i zatvori sedam džamija, kao i islamsko vjersko udruženje „Arapska vjerska zajednica“.

Austrijskom kancelaru je, preko socijalnih mreža, otvoreno prećeno ubistvom, kako na postovima, tako i preko privatnih fejsbuk poruka.

„Pripremi se da umreš“, ili „Hoćeš li rat“, neke su od prijetnji, ali bilo je i antisemitskih poruka, pošto se Kurc nalazi u posjeti Izraelu, kao što je „Ti si cionista. Ti su igračka ubica. Nisi hrišćanin, ti si jadan Jevrej. Ti si sluga masona. Mrzimo te. Bićeš samo iskorišćen i onda ćeš se naći u kutiji“.

Savezna služba za zaštitu ustavnosti i borbu protiv terorizma pokrenula je istragu protiv pošiljaoca prijetećih poruka.

Obezbeđenje kancelaru je pojačano i od sada neprestano stan Kurca obezbjeđuju „Kobre“.

U Beču se pretpostavlja da iza prijetnji stoje turski krugovi, imajući u vidu da je Kurcu u nedavnom govoru prijetio i predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan, koji je tražio od Njemačke da „urazumi“ Kurca.

„Može doći do rata između muslimana i hrišćana. Ti snosiš odgovornost za to“, poručio je Erdogan Kurcu.

Tanjug

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.