Za vrijeme Vujanovićevog mandata odvijali si procesi  odvijali procesi od presudnog značaja za CG i region
ilustracija

Priznanje i zahvalnost zvaničnika

Za vrijeme Vujanovićevog mandata odvijali si procesi odvijali procesi od presudnog značaja za CG i region

Podrška bivšeg crnogorskog predsjednika Filipa Vujanovića Kancelariji Ujedinjenih nacija (UN) u Crnoj Gori i doprinos mirovnim misijama poštuju se i istinski vrednuju, naveo je generalni sekretar UN-a, Antonio Gutereš u pismu zahvalnosti Vujanoviću na saradnji Crne Gore i te organizacije tokom njegovog mandata.

Gutereš je rekao da se podrška Vujanovića Kancelariji UN-a u Crnoj Gori kao i doprinos mirovnim misijama na Kipru, u Liberiji i Zapadnoj Sahari veoma poštuju i istinski vrednuju.

On je istakao učešće Vujanovića u kampanji "Govorimo o mogućnostima", koja je, kako je rekao, promjenila percepciju u odnosu na djecu sa smetnjama u razvoju u Crnoj Gori i dovela do značajno većeg uključenja te djece u redovno školovanje.

„Bila je privilegija sarađivati sa Vama i nadam se da će nam se putevi ponovo ukrstiti“, navodi se u pismu.

Predsjednik Albanije, Ilir Meta, kazao je da je zadovoljan odličnom i prijateljskom saradnjom koju je imao sa Vujanovićem, kako na ličnom planu tako i u pogledu zastupanja i produbljivanja prijateljskih i dobrosusjedskih odnosa između dvije države i naroda.

„Izražavam visoko poštovanje Vašem ličnom doprinosu i posvećenosti izgradnji snažnijih i sadržajnijih odnosa između naših država, koje se smatraju odličnim primjerom saradnje u regionu“, naveo je u pismu.

Predsjednik Mađarske, Janoš Ader, ocijenio je da je Vujanović u proteklih deceniju i po značajno doprinio unapređenju saradnje dvije države, i da su se za vrijeme njegovog mandata odvijali procesi, koji su bili od presudnog značaja za Crnu Goru i širi region.

„Kao predsjednik ste od samog početka igrali istaknutu ulogu u postizanju nezavisnosti Crne Gore, u obezbjeđenju uslova samostalnog razvoja, odnosno u učvršćivanju međunarodnog autoriteta države“, navodi se u pismu.

Izvor:Rtcg

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.