Protestni performans majki u PG: Zaslužile smo svaki cent, nemojte da vas dijele
Željka Savković, foto: PR Centar

14. jun

Protestni performans majki u PG: Zaslužile smo svaki cent, nemojte da vas dijele

Korisnice naknada za majke sa troje i više djece održaće u četvrtak protestnu šetnju i performans u Glavnom gradu, saopštila je predsjednica Koordinacionog odbora korisnica naknada Željka Savković, poručujući da majke neće odustati od Ustavom zagarantovanih prava.

Savković je, na pres konferenciji ispred Skupštine Crne Gore, kazala da će se majke, zbog visokih temepratura, štititi kišobranima na kojima su, kako je pojasnila, ispisani zahtjevi, kojima traže da povrate pravo na doživotna primanja u iznosu od 40 i 70 odsto od prosječne plate u Crnoj Gori.

 „Sa kišobranma, 14. juna u 13 sati biće održana protestna šetnja i biće održan jedan performans. To je jedan iskreni, istorijski protest. Poslužićemo se kišobranima da zaštitimo naše glave od vrućine, da kažemo visokim zvaničnicima ove države, koji su dopustilu da majke izađu na ulicu i oduzimajući im na taj način doživotno stečeno pravo, da nećemo odustati od 70 odsto i 40 odsto i ostavki tih ljudi“, poručila je Savković,a prenosi PR Centar.

majka2

Željka Savković, foto: PR Centar

Ona je kazala da najavljeni protest nema veze sa izborima niti, kako je dodala, ima političku konotaciju.

„Izbori su prošli i protest majki nema veze sa izborima, već se tiče samo odbrane Ustava Crne Gore. Kada se budu poštovali zakoni u državi, tada niko neće biti na ulicama i niko neće protestovati, ne mareći ko je predsjednik, premijer ili poslanici. Pozivam sve građane Crne Gore, ne dijeleći ih po vijerskoj, nacionalnoj, partijskoj ili sindikalnoj osnovi, koji su svjesni situacije u kojoj se se majke našle, da nas podrže u našoj namjeri“, saopštila je Savković.

Ona je kazala da ne treba da postoji kategorizacija prema ženama, već da, kako je rekla, svaka žena treba da se bori za Ustavom zagarantovana prava.

„Nijedna majka apsolutno nije zadovoljna sa onim što je odlučeno. Nemojte da vas dijele. Majke koje su na Zavodu za zapošljavanje ne smiju dozvoliti da im pričaju priče, da nijesu zaslužile to što su dobili i što im je Ustavom zagarantvano. Zalužile su svaki cent, samim tim što ste podigle troje, četvoro ili više djece“, poručila je Savković.

Ona je pozvala djecu oštećenih majki i njihove porodice da ih ne sputavaju u namjeri da dođu na protest, već da ih, kako je kazala, podrže i pridruže im se.

„Nećemo dozvoliti da prođu nekažnjeno oni koji su izveli majke na ulicu. Svaka majka u Crnoj Gori, svaka žena, djevojka treba da bude svjesna situacije i da nikada ne dozvoli da se neko poigra sa jednom ženom u Crnoj Gori. Pogotovo zato što je žena, odnosno majka, stub kuće, ovog društva, države“, istakla je Savković.

Učesnici protestne šetnje, koja je zakazana za četvrtak u 13 sati, kretaće se Ulicom Slobode, Bulevarom Ivana Crnojevića, Ulicom Stanka Dragojevića do Skupštine Crne Gore.

Iz Uprave policije najavljeno je snimanje ovog skupa.

 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.