Marović tvrdi da nema račune u Švajcarskoj, novac za kuću dali od prodaje đedovine
Đorđina i Svetozar Marović

Stan i poslovni prostor od ušteđevine

Marović tvrdi da nema račune u Švajcarskoj, novac za kuću dali od prodaje đedovine

Žena bivšeg visokog funkcionera DPS-a Svetozara Marovića, Đorđina, kazala je juče da joj je njen sin Miloš dao 300.000 eura za kupovinu kuće na Babinom dolu 2012. godine. Ona je to juče saopštila na ročištu u Višem sudu koje je održano povodom zahtjeva Tužilaštva za oduzimanje imovine njenom suprugu Svetozaru Maroviću.

"Kuću smo 2012. godine kupili od Miljanića, a novac je dao moj sin koji je prodao zemljište od đedovine. Kuća je bila stara i trošna, pa smo odlučili da uložimo još 300.000 eura. Angažovali smo preduzeće Montera i sa njima smo zaključili ugovor",pojasnila je Marović.

Kako je istakla, radovi na kući nijesu tekli kako treba i vidjeli su da finansijski ne mogu da podrže tu investiciju pa su je prodali 2015. godine Radojici Krstoviću.

"Dogovorili smo prodaju za milion i po. Rekao je da mi 300.000 može dati sada i ja sam te pare dobila. Ostatak od milion i dvjesta hiljada dao mi je u njegovom salonu u Radanovićima i potpisala sam priznanicu. On je tada izmirio obaveze prema meni", kazala je Marović.

Ona juče nije mogla da se izjasni kada je njen sin prodao zemljište, dodajući da joj je novac od prodaje dao u kešu, te i da joj nijesu poznati detalji prodaje zemlje u Krinovici. Odgovarajući na pitanja specijalne tužiteljke Lidije Vukčević, ona je kazala da je od 2013/14. godine u penziji i da prima 450 eura i da je do tada radila u Upravi carina. Marović je istakla i da nema račune u inostranstvu, odnosno da nema račun u Švajcarskoj. Ona je dodala i da nije imala kredit 2013-14. godine, ali da je njen sin imao dug u Prvoj banci.

"Dala sam nepokretnost, odnosno stan i poslovni prostor u Starom gradu u Budvi, i banka je za njihovu vrijednost umanjila dug", dodala je Marović.

Na pitanje tužiteljke Vukčević kako su kupili stan i poslovni prostor, Marović je navela da je ona imala ušteđevine u Komercijalnoj banci i da se njen suprug bavio pisanjem i intelektualnim radom. Punomoćnica Radojice Krstovića, advokatica Jelena Kelečević, prigovorila je pitanjima tužiteljke, ističući da je njima prezentovala dokaze svjedoka koji se ne nalaze u spisima predmeta.

"Ovakvim postupanjem vidljivo je da je tačno da nijesu dostavljeni cjelokupni navodi iz istrage, a vi ste odbili da Specijalno tužilaštvo dostavi spise, pa dolazimo u neravnopravan položaj", istakla je Kelečević.

Na jednom od prethodnih ročišta, sudija Savić odbio je žalbe advokata Svetozara Marovića koje su podnijeli na rješenje o privremenoj mjeri oduzimanja dijela imovine. Savić je tada objasnio da je činjenično stanje u dovoljnoj mjeri razjašnjeno. Specijalno tužilaštvo traži oduzimanje 11.885 kvadrata šuma, stanova, livada, pašnjaka i pet vikendica koje Marovići imaju u Budvi. Marović je sporazumom koji je potpisao sa Specijalnim tužilaštvom priznao da je organizovao kriminalnu grupu, koja je budvanskoj opštini nanijela višemilionsku štetu. Istim sporazumom kojim je trebalo da uplati novac, Marović je pristao da odleži tri godine i devet mjeseci zatvora. Zatvorsku kaznu nije odležao jer se nalazi na liječenju u Beogradu, na klinici za psihijatriju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.