Pet osoba oboljelo od malih boginja u Pljevljima
Pljevlja

Pet osoba oboljelo od malih boginja u Pljevljima

U Pljevljima je od 20. maja do 11. juna 2018. godine zabilježeno pet slučajeva oboljelih od malih boginja, a za pet osoba čeka se laboratorijska potvrda.

Dva dječaka koja su bila na liječenju u Podgorici puštena su kući jer su ozdravila a svi ostali su na kućnom liječenju.

Epidemilog Biljana Čarkilović kazala je za Televiziju „Pljevlja“ da sedamnaestoro djece u gradu na Brezniuci, rođene 2016. godine, još nisu vakcinisana, dok njih petoro rođeno 2015. takođe još nije primilo vakcinu protiv malih boginja.

Ona je apelovala da se djeca koja nisu primila vakcinu, vakcinišu.

Čarkilović je naglasila da većina osoba koja je bila u kontaktu sa oboljelim osobama ne poštuje preporuke ljekara. Zbog toga ona očekuje da će biti još novih slučajeva obolijevanja od malih boginja, pišu Večernje Novosti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.