Produžen Javni poziv za podsticanje razvoja klastera do 18. juna
ilustracija

Ministarstvo ekonomije

Produžen Javni poziv za podsticanje razvoja klastera do 18. juna

Ministarstvo ekonomije produžilo je trajanje Javnog poziva za učešće u Programu podsticanja razvoja klastera u Crnoj Gori za period 2017-2020. godina, za 2018. godinu do 18. juna.

Zbog značajnog interesovanja klastera za učešće u Programu, Ministarstvo je rok za dostavljanja prijava produžilo za 7 dana, s obzirom na to da je, u skladu sa Javnim pozivom, rok za dostavljanje ponuda bio 11. jun, saopštili su iz tog resora.

Javni poziv za učešće u Programu podsticanja razvoja klastera raspisan je 10. maja, a raspoloživa sredstva za ovu godinu su 150.000 eura.

"U okviru javnog poziva Ministarstvo ekonomije odobrava finansijsku pomoć do 50% ukupnih opravdanih troškova, odnosno do 65% za klastere iz manje razvijenih jedinica lokalne samouprave, i to u iznosu najviše do 15.000 eura po jednom projektu.Strateški prioritetne djelatnosti koje su predmet sufinansiranja obuhvataju: preradu poljoprivrednih proizvoda/prehrambenu industriju, drvopreradu, ostale proizvodne djelatnosti (u skladu sa Programom), turizam i ugostiteljstvo", podsjeća se u saopštenju.

Ministarstvo ekonomije, u cilju jačanja konkurentnosti i razvoja preduzetnika, mikro, malih i srednjih preduzeća, od 2012. godine u kontinuitetu radi na implementaciji politike razvoja klastera u Crnoj Gori.

Cilj Programa podsticanja razvoja klastera je, ističe se, finansijska podrška efikasnijem funkcionisanju inovativnih klastera i njihove bolje promocije, u pravcu ostvarivanja bolje konkurentske pozicije malih i srednjih preduzeća na nacionalnom i međunarodnom tržištu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.