Plavuše imaju više samopouzdanja, brinete uspješnije u poslu
ilustracija

Boja kose i ponašanje

Plavuše imaju više samopouzdanja, brinete uspješnije u poslu

Plavuše imaju više samopouzdanja i afinititeta prema seksu, dok su brinete uspješnije u poslu i češće ostvaruju duge veze - zaključili su naučnici sa Notingem Trent univerziteta.

 Psiholozi su radili studiju na uzorku od 200 žena, sa ciljem da ispitaju odnos između boje kose i ponašanja.

Psiholog Ketrin Salmon je zaključila da se čak i novopečene plavuše brzo naviknu na privilegije plave kose, jer uz nju obično idu pažnja muškaraca i opšta primijećenost.

- One su zato samouvjerenije. S druge strane, možda kao odgovor na stereotipe, brinete rade više i napornije, kako bi kompenzovale odsustvo "specijalnog" tretmana, zbog čega su i uspješnije u poslu - objašnjava Salmonova.

Studija je pokazala da su riđokose dva puta više sklone odlaganju odlaska kod stomatologa, kao i da im je potrebna 20 odsto veća količina anestezije.

Pretpostavlja se da su one osjetljivije na bol, jer stručnjaci kažu da gen koji "određuje" narandžastu kosu ima veliku ulogu u tome.

Novosti.rs

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.