Pojedini opozicioni gradonačelnici izbjegavaju sastanke sa Markovićem
Marković

Vlada posvećena razvoju svih opština

Pojedini opozicioni gradonačelnici izbjegavaju sastanke sa Markovićem

Vlada Crne Gore ima isti institucionalni odnos i potrebu saradnje sa svim opštinama bez obzira na to ko u kojem gradu vrši vlast, ali pojedini opozicioni gradonačelnici izbjegavaju sastanke sa premijerom, saopšteno je iz kabineta predsjednika Vlade Duška Markovića.

Podsjeća se da je dmah po konstituisanju 41. Vlade, premijer uveo praksu zvaničnih prijema i sastanaka sa opštinskim čelnicima uoči praznika koji obilježava ta lokalna samouprava.

"Cijenili smo u Vladi da je upravo model neposrednog razgovora o svim aspektima saradnje, najbolji odgovor na razvojne prioritete svake opštine, odnosno na potrebe naših građana.Tokom 2017. i 2018. godine, predsjednik Vlade realizovao je preko dvadeset takvih sastanaka, na kojima se razgovaralo o kapitalnim i razvojnim projektima, i svim drugim pitanjima od značaja za razvoj opština.Međutim, ova respektabilna brojka ostala je siromašnija za sastanke sa rukovostvom Budve, Kotora i Herceg Novog", isatkli su iz Markovićevog kabineta.

Sa žaljenjem konstatuju, da je u tom bojkotu prema Vladi i ignorisanju poziva iz nje prednjačio je hercegnovski gradonačelnik Stevan Katić.

"Bez obzira na bojkot, Premijer i Vlada ostaju posvećeni razvoju naših opština, i unapređenju života svih crnogorskih građana, svejedno u kojem gradu žive i ko su njihovi predsjednici opština", kaže se u saopštenju.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.