Bez poslaničkog kluba devet poslanika
Skupština CG

Skupština CG

Bez poslaničkog kluba devet poslanika

U crnogorskoj Skupštini devet poslanika nema poslanički klub, a da do sada nije bilo najava za formiranje kluba nezavisnih poslanika.

Generalni sekretar Skupštine Aleksandar Jovićević rekao je da su poslanici koji ne pripadaju nijednom klubu poslanika 26. saziva parlamenta bili na izbornoj listi „Velika koalicija Ključ”, koju su činili Demos, Socijalistička narodna partija i Građanski pokret URA.

“To su Goran Danilović, Miodrag Lekić, Anka Vukićević, Goran Radonjić, Srđan Milić, Aleksandar Damjanović, Danijela Pavićević, Neđeljko Rudović i Dritan Abazović”, kazao je Jovićević agenciji Mina, prenosi RTCG.

Na pitanje kakvi su im uslovi za rad, s obzirom na to da nemaju klub, Jovićević je pojasnio da, u skladu sa Poslovnikom, generalni sekretar u dogovoru sa Kolegijumom predsjednika parlamenta, obezbjeđuje klubovima poslanika prostorne i druge tehničke uslove za rad, srazmjerno broju članova.

„U konkretnom slučaju, nezavisnim poslanicima smo obezbijedili jednu kancelariju za rad, do povratka kompletne opzicije u parlament“, kazao je Jovićević.

Upitan da li, s obzirom na njihov broj, ima najava da bi mogli formirati klub, čime bi se poboljšali i njihovi uslovi za rad, Jovićević je rekao da do sada nije bilo najava za formiranje kluba nezavisnih poslanika.

On nije želio da komentariše šta bi moglo biti razlog za nedostatak takve inicijative.

Kako je naveo, ukoliko i ostali poslanici prepoznaju interes da se vrate u parlamentarni život, a više ne pripadaju ili ne žele da da budu u partijama ili koalicijama kojima su pripadali kada su dobili mandate, mogu iskoristiti poslovničku mogućnost za formiranje kluba.

„Ono čemu težimo, a što cijenim da je već prepoznato, tiče se upravo volje da se svima obezbijede adekvatni tehnički uslovi za rad u mjerama mogućeg“, dodao je Jovićević.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.