Crnadak: Pregovori sa EU najvažniji proces za region
Igor Crnadak

Ne griješe oni koji Crnu Goru i Srbiju smatraju kao predvodnike na putu ka EU

Crnadak: Pregovori sa EU najvažniji proces za region

Pregovori sa Evropskom Unijom najvažnija su stvar u regionu, a Crna Gora po broju otvorenih poglavlja predvodnik u tom procesu, kaže ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak.

On, medjutim, dodaje da da ne griješe mnogo ni oni koji Crnu Goru i Srbiju drže zajedno kao predvodnike. “U svakom slučaju za nas je važno da naši susjedi i Srbija i Crna Gora napreduju,”rekao je on za Pink M TV.

Što se tiče NATO-a, BiH je nedavno usvojila strategiju spoljne politike za narednih pet godina u kojoj se navodi da hoće partnerstvo i saradnju sa Alijansom, pa i zajedničke operacije u Avganistanu,  ali ne i članstvo.

”Mi nemamo unutar zemlje konsenzus oko članstva i oko toga nećemo raspravljati međutim mi smo čestitali CG kada je prije godinu ostvarila taj svoj cilj. Mislim da ako je to bilo jedno opredjeljenje u koje se uložilo i vremena i novca, kada to dostignete red je da se čestita. To je pravo Crne Gore”, rekao je on.

Kako je dodao sa Crnom Gorom imaju dobre odnose.

 “Nažalost, kad sam prije tri godine došao za ministra zatekao sam tu famoznu Sutorinu kao problem, ali tadašnji ministar Lukšić i ja smo već na prvom susretu počeli o tome da razgovaramo, mi smo to rijesili i postavili smo zapravo jedan standard sa potpisivanjem Sporazuma o granici u Beču te godine, tako da mislim da je to na neki način bila jedna tačka sa koje smo nastavili gradili dobar odnos”, rekao je on.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.