MUP poziva primorce na radionice o zaštiti od požara
Ilustracija

MUP poziva primorce na radionice o zaštiti od požara

Direktorat za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore i njemačka humanitarna organizacija Help organizovaće radionice o zaštiti od požara u mjesnim zajednicama u opštinama Tivat, Herceg Novi i Kotor, za koje je procijenjeno da su ugrožene od požara.

Kako je saopšteno iz MUP-a, radionice će se održati u ponedjeljak u 11 časova u Gradiošnici (Tivat), u utorak u 10.30 sati u Baošićima (Herceg Novi) i u srijedu u 18 časova u mjesnoj zajednici Glavatičići – Bigova (Kotor).

"Info-sesije predstavljaju jednu od aktivnosti koja se sprovodi na pripremi požarne sezone i imaju za cilj da ukažu građanima na značaj preventivnog djelovanja na smanjenju rizika od svih vrsta požara, kao i kako se treba ponašati prije, za vrijeme i nakon požara”, navode u MUP-u.

Pored službenika Direktorata za vanredne situacije i predstavnika Help-a, u info-sesijama učestvovaće i pripadnici službi zaštite i spašavanja Kotora, Tivta i Herceg Novog.

"Pozivamo građane da se odazovu info-sesijama i da, kroz razgovor i razmjenu informacija sa predstavnicima nadležnih institucija i službi, saznaju više o rizicima i zaštiti od požara”, zaključuju u Ministarstvu.

Radionice se organizuju u sklopu projekta „Pružanje pomoći i prevencija katastrofa u Crnoj Gori“, koji realizuju Direktorat za vanredne situacije i Help. Aktivnosti projekta, osim organizacije info-sesija, obuhvataju i postavljanje bilborda, stručnu obuku ljudstva i nabavku protivpožarne opreme i sredstava.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.