Toperić: Izbor Ðukanovića donosi neophodnu stabilnost koja je ključ daljeg ekonomskog razvoja
Saša Toperić

Crna Gora će ući u Uniju 2025.godine

Toperić: Izbor Ðukanovića donosi neophodnu stabilnost koja je ključ daljeg ekonomskog razvoja

Vjerujem da će, ukoliko vaša Vlada nastavi ovim tempom raditi sa Briselom, Crna Gora ući u Uniju 2025. Isto tako, očekujem da će završeni predsjednički izbori i izbor Ðukanovića donijeti neophodnu stabilnost, koja je ključ daljeg ekonomskog razvoja, kaže profesor Saša Toperić, potpredsjednik Transatlantske mreže lidera u Vašingtonu.

Do prošlog mjeseca Toperić je bio direktor pri Centru za transatlantske odnose pri Džon Hopkins univerzitetu u Vašingtonu zadužen za rad sa 25 zemalja koje uključuju Mediteran, Bliski istok i zemlje zaliva. Optimista je što se tiče budućnosti Crne Gore.

On je na pitanje Pobjede kako vidi situaciju u Crnoj Gori nakon ulaska u NATO odgovorio:

"Ulazak Crne Gore u Alijansu je ogromno dostignuće za vašu zemlju. Sprovođenje reformi i usaglašavanje evropskih standarda će Crnu Goru ne samo uvesti u EU, nego će dugoročno koristiti svim građanima, omogućiti priliv investicija, te osigurati kvalite tan i prosperitetan život građana. Vjerujem, ukoliko vaša Vlada nastavi ovim tempom raditi sa Briselom, da će vaša zemlja ući u Uniju 2025. Isto tako, očekujem da će završeni predsjednički izbori i izbor Ðukanovića donijeti neophodnu stabilnost, koja je ključ daljeg ekonomskog razvoja. Raduje skorija najava o većem uključivanju opozicije u rad parlamenta jer je parlament mjesto gdje treba voditi razgovore i uticati na donošenje kvalitetnih zakonskih rješenja. Od ključnog interesa i ono što je predmet pažnje i u Vašingtonu je sloboda medija, koja predstavlja osnovu demokratije, te objektivno i nepristrasno izvještavanje. Kada ovo kažem onda mislim kako na elektronske, tako i štampane medije. Takođe, odgovornost je na Vladi, ali i na opoziciji da nađu najbolja rješenja za odblokiranje rada Sudskog savjeta, koja trebaju biti dugoročna, kvalitetna i u skladu sa međunarodnim standardima", kazao je on u intervjuu.

Takođe je naglasio da je u narednom periodu neophodno raditi na poboljšanju investicione klime, jasnom definisanju procedura kako bi se omogućilo više kvalitetnih investicija sa Zapada što je, vjeruje, želja svih u Crnoj Gori.

"Za ovo sve sada postoje realne osnove i generalno, ja sam optimista", kazao je Toperić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.