Simona Halep pobjednica Rolan Garosa
Simona Halep

Simona Halep pobjednica Rolan Garosa

Rumunska teniserka Simona Halep osvojila je titulu na Rolan Garosu pobjedom nad Amerikankom Sloun Stivens poslije velikog preokreta sa 2-1, 3:6, 6:4, 6:1.

Rumunka je tako uspjela da osvoji titulu u Parizu u trećem finalu koje igra u prijestonici Francuske.

Sloun Stivens je u prvom setu zaigrala sa mnogo samopouzdanja koje ju je krasilo tokom cijelog turnira i uspjela je već u četvrtom gemu da napravi brejk za 3:1 iskoristivši prvu brejk loptu.

Halep nije mogla da u dužem periodu pronađe ritam i Amerikanka je djelovala ubjedljivo tokom prvog dijela igre, a jedini pad je imala u finišu prvog seta kada je spasla brejk loptu. 

Da će Halep i treći put ostati kratka za trofej u Parizu bilo je sve izvjesnije poslije dva gema nastavka kada je gubila 2:0, ali se sve preokreće kada je Rumunka pokrenula seriju brejkova poslije izjednačenja 2:2. 

Zaigrala je agresivnije i povela sa 4:2, Stivens je djelimično povratila koncentraciju brejkom za 4:3, ali je još jednom poklekla u posljednjem gemu drugog seta i može se reći da je finale praktično riješeno tada pri rezultatu 40:30 za Halep, kada je Rumunka iskoristila brejk i set loptu za 1-1. 

U trećem setu je Stivens izgubila dva brejka i bilo je jasno da se predala kada je na 5:1 Halep odservirala servis viner koji je Amerikanka nonšalantno poslala na pola mreže za poraz i prvu parisku titulu za Simonu.

B92

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.