Ukinuta presuda za pokušaj ubistva ultimajt-fajteru, slijedi novo suđenje
Dušan Panajotović

Ukinuta presuda za pokušaj ubistva ultimajt-fajteru, slijedi novo suđenje

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu kojom je ultimetfajter Dušan Panajotović (40) na četiri godine zatvora zbog optužbi da je u martu 2015. ispred jednog beogradskog noćnog kluba pištoljem u stomak ranio Sanjina Štilića (26) i naložio ponavljanje suđenja.

Štilić je istom ukinutom presudom bio osuđen na dvije godine zatvora zbog nedozvoljenog nošenja pištolja. 

Tako će se obojica ponovo naći na optuženičkoj klupi Višeg suda u Beogradu.

U obrazloženju odluke Apelacionog suda se navodi da je prvostepena presuda zasnovana na bitnim povredama odredbama krivičnog postupka budući da je izreka nerazumljiva, protivrječna sama sebi, a razlozi presude su protivrječni izreci.

“Istovremeno razlozi dati u presudi su nejasni i u znatnoj mjeri protivrječni a što je dalje za posljedicu imalo pogrešno i nepotpuno utvrđeno činjenično stanje”, navodi Apelacioni sud razlog ukidanja presude.

Panajotović je ranije pravosnažno osuđen na tri i po godine zatvora zbog toga što je 2010. od V. P. pod prijetnjom ubistvom sa saradnicima pokušao da iznudi 50.000 eura, pa mu je ukinutom presudom bila izrečena jedinstvena kazna od sedam godina zatvora.

Novosti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.