Mrtva beba dovezena kamionom za smeće na deponiju
Ilustracija

Istraga u Pazovi

Mrtva beba dovezena kamionom za smeće na deponiju

Beživotno tijelo bebe koje su radnici JKP "Čistoća" iz Stare Pazove u četvrtak pronašli na centralnoj gradskoj deponiji, najvjerovatnije je donijeto u đubretarskom kamionu sa ostalim smećem, tvrdi Jovica Gagrica, direktor ovog komunalnog preduzeća, za Novosti.

Kako je i kada nastupila smrt bebe ženskog pola, saznaće se tek u ponedjeljak, kada se očekuju nalazi sa obdukcije iz Instituta za sudsku medicinu u Novom Sadu.

Tijelo je u četvrtak oko 14 časova pronašao radnik koji radi na buldožeru, na gradskoj deponiji u blizini auto-puta. Jezivo otkriće je potreslo ne samo njega, već i ostale radnike i rukovodstvo ovog preduzeća.

"Naša pogrebna služba prevezla je tijelo djeteta u Institut za sudsku medicinu, i kako nam je rečeno u policiji, i nas će obavještavati o daljem toku istrage. Mi tvrdimo da je tijelo na deponiju došlo zajedno sa smećem, jer građanstvo nema pristup", kaže Jovica, ali ne odbacuje ni mogućnost da ga je neko ostavio ilegalnim ulaskom, sa "ljetnjeg" puta.

Na ulazu u gradsku deponiju nalazi se portirska služba koja je aktivna 24 sata, a tu su i kamere koje bilježe svaki kamion pri ulazu.

"Niko nije mogao da uđe a da ga portir ne vidi i da mu odobrenje. Zato vjerujemo da je tijelo ušlo sa jednim od naših vozila", naglašava direktor.

Policija je kontaktirala i s Domom zdravlja "Dr Jovan Jovanović Zmaj" u Staroj Pazovi, u nadi da će to možda dovesti do konkretnog traga.

"Dok ne dobijemo rezultate sa obdukcije mi ne znamo kako je smrt nastupila, prirodnim ili nasilnim putem, kao ni da li je dijete izdahnulo na mjestu gdje je i pronađeno. Možda beba nije s područja ove opštine, već je negdje u nekom mjestu samo ostavljena. Radimo i tragamo na otkrivanju svih okolnosti" kaže izvor iz istrage.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.