Rudović: Sluge DPS-a u Savjetu RTCG-a državu vraćaju u mrak jednopartizma
Rudović

Rudović: Sluge DPS-a u Savjetu RTCG-a državu vraćaju u mrak jednopartizma

Potpredsjednik Građanskog pokreta URA Neđeljko Rudović ocjenjuje grotesknim istup članova Savjeta RTCG-a nakon smjene Andrijane Kadije i kaže da se radi o pionima režima i da je ta činjenica jasna sveukupnoj crnogorskoj javnosti.

“Odlukom da ponovo zarobe javni servis zabadaju prst u oko zdravom razumu, profesionalnom novinarstvu, slobodnim građanima Crne Gore, ali i zapadnim partnerima koji od Crne Gore očekuju napredak, a ne povratak u mrak jednopartizma i pretvaranje javnog servisa u propagandni servis vlasti i nekontrolisane moći”, navodi Rudović.

Dodaje da će zbog ove situacije trpiti i pregovori o pridruživanju EU, jer, kako tvrdi,nemoguće je u ovakvim uslovima očekivati napredak i zatvaranje najvažnijih poglavlja.

“Zbog pokušaja očuvanja moći i neograničene vlasti trpi cijela država i postaje zarobljenik vladajuće klike. Promovisanjem poslušnosti DPS sa svojim slugama u Savjetu RTCG-a i ostalim paradržavnim organima koji bi formalno trebalo da budu kontrolori vlasti DPS-a nestavlja se bezobraznim urušavanjem fundamentalnih vrijednosti koje jedno društvo čine koherentnim i elementarno zdravim”, zaključio je Rudović.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.