Goati: Đukanović suprostavljajući se Miloševiću rizikovao mnogo više od funkcije
Đukanović

Ispisao stranice novije crnogorske istorije

Goati: Đukanović suprostavljajući se Miloševiću rizikovao mnogo više od funkcije

Politički nalitičar, dugogodišnji profesor i publicista Vladimir Goati smatra da je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, “pojedinac koji čini istoriju”.

“Pojedinci stvarno čine istoriju i mislim da je Milo Đukanović upravo takav pojedinac. Kad se vratim unazad i sjetim predsjedničkih izbora u kojima mu je protivkandidat bio čovjek koji je imao podršku ostatka SR Jugoslavije i Srbije, mislio sam da su mu male šanse da iznese pobjedu, a pobijedio je. Bez trunke oklijevanja, bez koraka unazad, donosio je odluke u vrijeme vladavine Slobodana Miloševića, suprostavljajući mu se, čime je rizikovao mnogo više od funkcije, obzirom na ulogu VII bataljona. To je bila aspolutna posvećenost državnim interesima Crne Gore, ali i sposobnost da te interese zaštiti i ostvari ciljeve koji sada čine istoriju. On je čovjek koji je osjetio duh vremena koje dolazi i koji je ispisao stranice novije crnogorske istorije”, rekao je Goati u intervjuu Vikend novinama.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.