Uhapšen prevarant: Predstavljao se kao saobraćajni policajac iz vozila-presretača i uzimao građanima novac

Srbija

Uhapšen prevarant: Predstavljao se kao saobraćajni policajac iz vozila-presretača i uzimao građanima novac

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije savjetovalo je juče građane, povodom hapšenja osobe koja se lažno predstavljala kao saobraćajni policajac iz vozila-presretača i uzimala im novac, na šta da obrate pažnju kako ne bi bili obmanuti.

Prema propisima, saobraćajni policajci su dužni da tokom kontrole nose uniformu sa oznakama i pripadajućom opremom na propisan način, na kojoj se na lijevoj strani grudi mora nalaziti službena značka, a na desnoj oznaka sa prezimenom.

Saobraćajci koji rade u civilu u kontroli saobraćaja moraju imati službenu značku sa službenom legitimacijom, koja služi za identifikaciju.

Građani koji su zaustavljeni zbog prekoračenja brzine, imaju pravo da zatraže uvid u video zapis na kojem se jasno mogu vidjeti svoje vozilo, registarski broj kao i bitna obilježja prekršaja, bilo da je prekršaj dokumentovan ručnim radarom ili onim radarom ugrađenim u presretače, navodi se u saopštenju, prenio je RTS.

Policija je u četvrtak uhapsila D. T. (1978), koji se sumnjiči da je, upravljajući vozilom "audi Q7" sa svjetlosnom signalizacijom plavo-crvene boje, takozvanim blinkerima, na auto-putu, Ibarskoj magistrali i drugim magistralnim putevima zaustavljao učesnike u saobraćaju.

Od njih je zatim, predstavljajući se kao policajac, uzimao novac za navodno izvršene prekršaje. 

mup

Lažni policajac, foto:MUP Srbije

"Pretresom stana osumnjičenog, policija je pronašla 11 pištolja, 9 pušaka, pet legitimacija koje podsjećaju na policijske, 15 noževa, četiri optička nišana, dva elektrošokera i tri dvogleda", saopštio je MUP Srbije.

Kako su objavili srpski mediji, u pitanju je Danilo Tešić, bivši snajperista, koji je 1999. godine bio učesnik borbi na srpskoj granici sa Albanijom i svjedok bitaka od Suve Reke do Junika.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.