U Sloveniji padao grad veličine teniske loptice, nevrijeme i u Hrvatskoj (VIDEO)
Foto: Facebook

Atipična oluja

U Sloveniji padao grad veličine teniske loptice, nevrijeme i u Hrvatskoj (VIDEO)

Jako olujno nevrijeme zahvatilo je danas posle podne južne djelove Slovenije i istočnu Hrvatsku, a tokom večeri očekuje se da će se kišni oblaci premještati ka istoku.

Slovenački meteorološki zavod podigao je uzbunu na najviši "crveni" nivo, prenosi Hina.

Lokalni slovenački mediji prenose da je najgore bilo uz granicu sa Hrvatskom, u pokrajini Bela Krajina koja se graniči s Karlovačkom županijom gdje je veliku štetu izazvao grad veličine teniske loptice.

3474822316086787225877727421543383992107008n

Foto:Facebook

Uništeno je dosta automobila i krovova, a velika šteta je i na poljoprivrednim površinama, a nevrijeme će se, kažu meteorolozi do kasnih noćnih sati proširiti na cijelu Sloveniju.

Stručnjaci kažu da je riječ o atipičnoj oluji koja se javlja samo nekoliko puta godišnje.

Hrvatski mediji javljaju da je olujno nevrijeme uz kišu, grad i snažan vjetar pogodilo područje Rijeke gdje su neke saobraćajnice pod vodom, prenose mediji.

Kiša je počela da pada i u Zagrebu, a u Istri je zabilježen grad.

Tokom večeri i noći moguće je olujno nevrijeme, grad i obilne padavine za svega par sati i u ostatku Hrvatske, piše meteoservis Sever Veder Jurop.

Zavod za hidrometeorologiju  Crne Gore saopštio je da će tokom noći i sutra ujutru i prijepodne, ciklonska aktivnost u južnom Jadranu usloviti loše vremenske prilike u Crnoj Gori. 

"Najavljene meteorološke aktivnosti potencijano mogu dovesti do pojave kratkotrajno jake kiše, često sa gradom i naglim kratkotrajnim prilivom obilnije količine vode, kao i do kratkotrajnih olujno-vrložnih vjetrova sa burnim atmosferskim električnim praženjenjima", kaže se u saopštenju. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.