Kovačević: Klinika funkcioniše redovno, informacija o navodnim ostavkama nije tačna
Zorica Kovačević

Optužila Sindikat doktora medicine da iznose neistine

Kovačević: Klinika funkcioniše redovno, informacija o navodnim ostavkama nije tačna

Sva odjeljenja Kliničkog centra Crne Gore funkcionišu redovno, poručila je direktorca te zdravstvene ustanove Zorica Kovačević.

Ona ističe da informacija o navodnim ostavkama ljekara na mjesto direktora Klinike za ginekologiju i akušerstvo nije tačna. 

“Naime, tačno je da smo nekim ljekarima ponudili da rukovode Klinikom do imenovanja novog direktora na šta su oni izjavili da smatraju da nijesu još spremni za rukovođene istom. Imamo zainteresovanih kandidata za direktora Klinike i u toku su pregovori sa njima. Klinika funkcioniše redovno, načelnici savjenso obavljaju svoje dužnosti, a koordinator je Snežana Raspopović, a ne vršilac dušnosti direktora”, navela je Kovačević.

Objašnjava i da Odjeljenjem za patologiju trudnoće ne rukovodi direktor već načelnik, a odjeljenja za fetalnu medicine i visoko rizičnu trudnoću, još nijesu formiarana pa, kako dodaje Kovačević, ne mogu ni imati načelnike. Dodaje da po novoj sistematizaciji u planu da se u budućnosti formiraju i ta odjeljenja.

“Što se tiče načelnika operacionog bloka u IBD-u, nakon podnošenja ostavke dr Velibora Majića iz ličnih razloga, istim rukovodi direktor Dječije hirurške klinike dr Arif Bajmak. Od juče odjeljenjima na koja su podnijele ostavke imenovane doktorke rukovodi direktor Pedijatrijske klinike dr Draško Nikčević”, navela je Kovačević.

Ona kaže da doktori koji su napustili rukovodeće pozicije, obavljaju svoje redovne aktivnosti u svojim matičnim odjeljenjima sa tom razliko što više ne rukovode njima.

“Trenutno u IBD-u na Odjeljenju pulmologije liječi se troje djece, Endokrinologije petoro (što je inače veći broj od prosjeka, odnosno, tri pacijenta) a nefrologije dvoje. Inače se radi o odjeljenjima na kojima je mali broj hospitalizovane djece pa je tako, na primjer, u maju na Odjeljenju nefrologije pola mjeseca bilo bez ijednog pacijenta a pola mjeseca samo tri”, poručila je Kovačević.

Optužila je Sindikat doktora medicine da iznose neistine, uznemiravaju građane i destabilizuju rad najreferentnije i najveće zdravstvene ustanove u Crnoj Gori, pa samim tim i crnogorskog zdravstvenog sistema. 

“Stojim odgovorno iza svake svoje izgovorene riječi koje su potkrijepljene činjenicama. Imajući u vidu da sam otorena za saradnju za sve dobronamjerne ljude a samim tim i dobronamjerne kritičare, žao mi je što u meni nijesu našli partnera za dijalog, već su se odlučili za neargumentovane napade sa neutemeljenim činjenicama”, zaključila je Kovačević.

Izvor: RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.