Ujela ga zmija nakon što joj je odsjekao glavu
Ilustracija

Ujela ga zmija nakon što joj je odsjekao glavu

Jedan Teksašanin za dlaku je izbjegao smrt nakon što ga je ujela zmija kojoj je prethodno odsjekao glavu. Ljekari su morali da mu daju čak 26 doza protivotrova!

Kako je Dženifer Satklif rekla lokalnoj stanici KIII-TV, njen suprug je radio u bašti i ugledao zvečarku dugačku 1,25 metara, kojoj je potom odsjekao glavu.

Kada je sakupljao ostatke zmije, njega je u stvari ujela glava zmije, jer refleks za ujed kod zmije traje i nekoliko sati nakon što ona ugine.

Dženifer je rekla da je njen suprug odmah dobio napad, zbog čega je prebačen u bolnicu gdje je primio 26 doza protivotrova, prenio je Bi-Bi-Si.

Više od nedjelju dana bilo je potrebno da bi Teksašanin opet bio u stabilnom stanju, mada sa nešto slabijom funkcijom bubrega.

Ljekarka Lesli Bojer sa Univerziteta u Arizoni upozorila je građane da ne ubijaju zmije, posebno ne tako što će im odsijecati glave.

„To je okrutno prema životinji i ostavlja manji dio koji je otrovan, a koji može da ujede“, objasnila je dr Bojer za sajt Gizmodo.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.