Čvrsta opredjeljenost crnogorske državne politike za članstvo u EU
Sa sastanka Đukanović - Đuliani

Čvrsta opredjeljenost crnogorske državne politike za članstvo u EU

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je danas predsjednika Fondacije Robert Šuman Žan-Dominik Đulianija koji učestvuje na međunarodnoj konferenciji u Crnoj Gori pod nazivom „Evropska perspektiva Zapadnog Balkana u okviru Berlinskog procesa kroz saradnje mladih – RYCO“.

Đuliani je čestitao predsjedniku Đukanoviću izbor, i izrazio zadovoljstvo što je u mogućnosti da se ponovo sretne sa njim u tom svojstvu, uz konstataciju da je u međunarodnim krugovima svima dobro poznat Đukanovićev evropski angažman i značaj koji ima za Crnu Goru i za Balkan, navodi se u saopštenju Službe za informisanje Predsjednika Crne Gore.

 Đukanović je zahvalio na čestitkama i potvrdio čvrstu opredjeljenost crnogorske državne politike za članstvo u EU, potencirajući značaj Berlinskog procesa na tom putu.

"Kada govorimo o dostizanju glavnog cilja, evropskog kvaliteta života u Crnoj Gori, onda prije svega mislimo na mladu generaciju", rekao je Đukanović.

U veoma otvorenom i prijateljskom razgovoru razmijenjena su mišljenja o izazovima sa kojima se suočava Evropska unija, i njihovim refleksijama na procese u našem regionu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.