Zemlje Zapadnog Balkana posvećene prevenciji i sprječavanju radikalizacije ekstremizma
Delegacija CG policije

Damjanović na konferenciji na Brdu kod Kranja

Zemlje Zapadnog Balkana posvećene prevenciji i sprječavanju radikalizacije ekstremizma

Vršilac dužnosti direktora Uprave policije MUP-a Crne Gore Vesko Damjanović učestvovao je na Završnoj konferenciji First Line projekta, na Brdu kod Kranja u Sloveniji.

“Direktori policija zemalja Zapadnog Balkana, sa ekspertima su utvrdili prioritete za budući rad u okviru integrativnog upravljanja unutrašnjom bezbjednošću, a što se odnosi na prevenciju i sprječavanje radikalizacije ekstremizma koji mogu voditi ka terorizmu”, saopšteno je iz Uprave policije.

Isiče se da je prepoznata potreba za ključnom podrškom u povezivanju vladinih i institucija na lokalnom nivou, civilnog i nevladinog sektora, kroz jasnu izradu smjernica od strane kreatora nacionalnih politika i njihovu primjenu od strane odgovornih lica na operativnom nivou.

“Na taj način bi se razvio cjelovit sistem i strateški odgovor države, kao i njeno postupanje sa licima koja se mogu dovesti u vezu sa radikalizacijom i nasilnim ekstremizmom”, kazali su u Upravi policije.

Pored direktora i predstavnika policije Slovenije, domaćina završne konferencije First line projekta, na konferenciji su učestvovali direktori policije i delegacije policija iz Crne Gore, Albanije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije i Kosova. Osim njih konferenciji su prisustvovali i predstavnici organizacija EU RAN, PCC SEE i IISG kao i predstavnici država članica Evropske unije involviranih u projekat First Line-Austrija, Belgija i Hrvatska.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.